7. 10. 2011

Rokometašice Krima Mercatorja v Stožicah suvereno opravile z danskim Viborgom

V drugem krogu evropske lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja v dvorani v Stožicah gostile danski Viborg. Krimovke so po odlični predstavi na prvi domači tekmi v skupini B v letošnji sezoni suvereno opravile z Dankami in zmagale z 31:25 (16:8).

 

 

Krim Mercator - Viborg 31:25 (16:8)

 

Ljubljana – Dvorana Stožice, gledalcev: 1500, sodnika: Stark in Stefan (oba Romunija).

 

Krim Mercator: Grubišić (21 obramb), Stefanišin (2 obrambi), Šoberl, Guberinić, Mehlmann 2, Mavsar 6 (1), Šon, Šerić 1, Bodnjeva 1, Bille Hansen 1, Koren, Janković 5, Gregorc, Penezić 8, Franić 7 (4), Ačimović.

 

Viborg: Due (12 obramb) 1, Pedersen (1 obramba), Skov 7 (1), Frafjord, Jurack 3 (1), Larsen, Chebbah, Gullden, H. Mikkelsen 4, Varzaru 1, C. Mikkelsen 1, Poulsen, Ahlm 5, Althaus 3, Fisker.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (5), Viborg 3 (2).

 

Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Viborg 4 minute.

 

 

Viborg, trikratni evropski prvak (2006, 2009 in 2010), je v dvorani v Stožicah nastopil brez organizatorice igre, 22-letne Isabelle Gullden. Švedinja v dresu danskega kluba si je na sredini prvenstveni tekmi proti Silkeborgu v gosteh (Viborg je slavil z 31:27, čeprav je ob polčasu zaostajal z 12:15) huje poškodovala zapestje in naj bi bila - čeprav je dopotovala v Slovenijo in proti Krimu Mercatorju sedela na klopi - po prvih zdravniških napovedih z igrišč odsotna šest tednov.

 

Krimovke so tekmo z Dankami začele fantastično, kajti ob koncu sedme minute so vodile kar s 6:0, v 14. minuti pa že neverjetnih 10:0. Gostiteljice so blestele tako v obrambi, ki je bila za Skandinavke neprebojna, kot tudi v napadu, kjer so neusmiljeno rešetale Viborgovo mrežo. Poleg tega je Jelena Grubišić v Krimovih vratih že do dvanajste minute zbrala šest obramb, gostje pa so prvi zadetek na tekmi dosegle šele v 16. minuti, ko je bila s krila uspešna Camilla Mikkelsen.

 

Med izključitvijo Krimove igralke Kristine Bille Hansen je Viborg po dveh zaporednih zadetkih visok zaostanek znižal na osem zadetkov (3:11), kljub temu pa je domača ekipa z igralko več (izključena je bila Marit Frafjord) prednost v 25. minuti znova povišala na deset golov (14:4). Hrvaška reprezentantka Grubišićeva je nadaljevala s fantastično predstavo, saj je v prvih tridesetih minutah zbrala kar enajst obramb, tako da je bila najzaslužnejša za visoko prednost svoje ekipe ob koncu prvega polčasa (16:8).

Na začetku drugega polčasa je v Viborgova vrata stopila Louise Bager Due in v petih minutah zbrala pet obramb. Gostje so se po njeni zaslugi dvakrat približale na sedem zadetkov zaostanka (9:16, 10:17), toda pri vodstvu z 19:11 v 37. minuti je sledila še ena odlična serija slovenskih prvakinj, za katere je po poškodbi ramena zaigrala tudi Gorica Ačimović. V dobrih treh minutah so naredile delni izid 4:0 in v 40. minuti je njihova prednost znašala že neverjetnih dvanajst zadetkov (23:11), kar je bila rekordna razlika na tekmi v Stožicah.

 

Kljub visokemu zaostanku se gostujoča ekipa ni predala, ampak je naredila delni izid 5:0 in v 47. minuti je skoraj prepolovila zaostanek (16:23). V Viborgovih vrstah sta v drugem polčasu izstopali vratarka Due (zbrala je dvanajst obramb, poleg tega pa dosegla tudi en zadetek) in zunanja igralka Rikke Skov (od svojih sedmih zadetkov jih je šest dosegla v drugem delu), kljub temu pa je strelsko neučinkovitost Krima Mercatorja v tem obdobju igre s svojim sedmim golom prekinila Andrea Penezić - skupaj jih je dosegla kar osem in je bila prva strelka tekme - za 24:16.

 

Na krilih vratarke Grubišićeve (skupaj kar 21 obramb) je ekipa trenerja Toneta Tislja zlahka držala visok naskok, čeprav danske rokometašice niso popuščale niti za trenutek. Največ, kar jim je uspelo, je bilo nekajkratno zmanjšanje zaostanka na šest zadetkov, dve minuti pred koncem tekme pa na pet (25:30). Toda v zadnjih trenutkih tekme je domača igralka Tamara Mavsar zadela prazno Viborgovo mrežo (v prejšnjem napadu so gostje potegnile iz igre vratarko in v polje poslale še sedmo igralko), postavila končni izid 31:25 in potrdila drugo Krimovo zmago v skupini B v letošnji evropski ligi prvakinj.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)