16. 10. 2011

Rokometašice Krima Mercatorja kar z dvanajstimi zadetki razlike izgubile na gostovanju pri Larviku

V tretjem krogu evropske lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele prvi poraz. Na gostovanju pri aktualnem evropskem prvaku Larviku so izgubile kar z dvanajstimi zadetki razlike - bilo je 19:31 (10:13).

 

 

Larvik - Krim Mercator 31:19 (13:10)

 

Larvik - Dvorana Arena Larvik, gledalcev: 1800, sodnici: C. in J. Bonaventura (oba Francija).

 

Larvik: Rantala, Leganger (12 obramb), Larsen, Sando, Breistol 2, Blanco 1, Kristiansen 2, Johanssen 2, Breivang 3, Koren Riegelhuth 3 (2), Nyberg, Sulland 8 (2), T. Mörk, Wibe 3, Kurtovic 7.

 

Krim Mercator: Grubišić (10 obramb), Stefanišin (1 obramba), Šoberl, Guberinič, Mehlmann 1, Ačimović, Mavsar 3, Šon, Šerić, Bodnjeva 2, Bille Hansen 1, Koren, Janković 1, Gregorc, Penezić 9, Franić 2 (2).

 

Sedemmetrovke: Larvik 5 (4), Krim Mercator 2 (2).

 

Izključitve: Larvik 2 minuti, Krim Mercator 8 minut.

 

 

Po dveh zaporednih zmagah v skupini B v ligi prvakinj proti Podravki Vegeti in Viborgu so igralke Krima Mercatorja doživele prvi poraz. Na gostovanju na Norveškem jih je aktualni evropski prvak Larvik premagal kar z 31:19, na drugi tekmi v tej skupini pa sta se Viborg in Podravka Vegeta razšla brez zmagovalca (27:27). Vrstni red po 3. krogu: Larvik in Krim Mercator po 4 točke, Viborg 3, Podravka Vegeta 1.

 

Uvodne minute na tekmi v Larviku so pripadle gostiteljicam, ki so v tretji minuti povedle s 3:1. Toda krimovke so nato dosegle tri zadetke zapored in si v osmi minuti priigrale prvo vodstvo (4:3). Sledila so še tri zaporedna izenačenja (4:4, 5:5, 6:6), nato pa je ekipa trenerja Toneta Tislja naredila delni izid 3:0 in v dvajseti minuti je bilo 9:6 za Krim Mercator.

 

V tem delu igre je pri slovenskih prvakinjah blestela vratarka Jelena Grubišić s šestimi obrambami, toda po minuti odmora, ki jo je vzel Larvikov trener Ole Gustav Gjekstad, so se stvari na igrišču povsem spremenile. Norvežanke so za delni izid 5:0 in vodstvo z 11:9 potrebovale samo osem minut, s tremi zaporednimi zadetki v zadnjih treh minutah pa je bila za prvo vodstvo s tremi goli razlike v domačo korist najzaslužnejša levoroka norveška reprezentantka Amanda Kurtovic.

 

Prav Kurtoviceva je nato še s štirimi zadetki (skupaj jih je dosegla kar sedem) prispevala največji delež k visokemu vodstvu Larvika, ki je po desetih minutah igre v drugem polčasu znašal že sedem zadetkov (19:12). Trener Tiselj je poskušal ustaviti nalet evropskih prvakinj z minuto odmora in nekaterimi menjavami, vendar brez uspeha. Krimova igra v obrambi in napadu je povsem razpadla, Tisljeva dekleta pa so v petnajstih minutah v tem delu igre dosegla le štiri zadetke.

Kljub visokemu naskoku domača ekipa ni popuščala in je pridno polnila mrežo Jelene Grubišić in Sergeje Stefanišin. Krim Mercator je padal iz napake v napako, veliko je bilo tudi zgrešenih strelov, svoj delež k polomu slovenske ekipe pa je dodala tudi vratarka Cecilie Leganger, nekdanja članica gostij, s skupno dvanajstimi obrambami.

 

V 52. minuti so si Norvežanke prvič priigrale neverjetnih deset zadetkov prednosti (25:15), v naslednji pa že enajst, potem ko so poskrbele za delni izid 6:0 (od 20:15 do 26:15). Čeprav se je levoroka Linn Kristin Koren Riegelhuth, ki je na prvih dveh tekmah dosegla kar 17 zadetkov, le trikrat vpisala med strelke (od tega dvakrat s črte sedmih metrov), so njene soigralke v 57. minuti poskrbele za rekordno razliko dvanajstih zadetkov - 29:17.

 

V Larvikovih vrstah je v zadnjem delu tekme glavno strelsko vlogo prevzela Linn Jorum Sulland, ki je bila z osmimi zadetki tudi najboljša strelka norveške ekipe. Na nasprotni strani je bila strelko razpoložena le hrvaška reprezentantka Andrea Penezić, ki je kar devetkrat premagala Legangerjevo, vendar tudi to seveda ni bilo dovolj za preprečitev poloma v dvorani Arena Larvik, kajti večina njenih soigralk je tokrat popolnoma zatajila.

 

Zaradi reprezentančnih dejavnosti (kvalifikacije za evropsko prvenstvo na Nizozemskem leta 2012) zdaj sledi dvotedenski premor v ligi prvakinj, v četrtem krogu pa bo Krim Mercator 29. oktobra 2011 gostoval pri Viborgu na Danskem.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Tiselj: Presenetila nas je samo ena igralka, Larvik tekaško najboljše pripravljen v EvropiLiga prvakinj - 3. krog