16. 10. 2011

Tiselj: Presenetila nas je samo ena igralka, Larvik tekaško najboljše pripravljen v Evropi

Po prvem neuspehu v letošnji evropski ligi prvakinj proti Larviku v gosteh (19:31) v taboru Krima Mercatorja seveda niso imeli razlogov za zadovoljstvo. Trener Tone Tiselj je po tekmi analiziral razloge za visok poraz.

Krim Mercator je prvih dvajset minut odigral zelo dobro, posledica takšne igre v napadu in obrambi pa je bilo tudi vodstvo s tremi zadetki prednosti (9:6). Toda nato je prišlo do razpada sistema v igri, o čemer trener Tone Tiselj pravi: "Zadeva se je definitivno zalomila po našem vodstvu z 9:6. Do takrat smo igrali tako, kot smo načrtovali in se dogovorili, potem pa so se zgodile nekatere stvari, ki so bile za našo ekipo nove. Pri tem mislim na zares agresivnega nasprotnika, ki je igral zelo čvrsto obrambo."

To se je seveda poznalo tudi na rezultatu, kajti Larvik je naredil delni izid 5:0 (vodstvo z 11:9), krimovke pa so v zadnjih desetih minutah dosegle samo en zadetek. "Imeli smo tudi nekaj nediscipline in neorganiziranosti v igri, Larviku pa smo dovolili nekaj (pol)protinapadov. To se ne bi smelo zgoditi, če hočeš kakovostno igrati proti Larviku, ki je tekaško najboljše pripravljena ekipa v Evropi. Zatem je šlo vse samo še navzdol, nam pa ni uspelo najti igralke oziroma načina, da bi obrnili potek tekme," je priznal trener Tiselj.

V drugem polčasu so aktualne evropske prvakinje iz minute v minuto povečevale razliko, Krimova igra pa je bila vedno bolj bleda - tako v obrambi kot v napadu. Rezultat tega je bil viden tudi na semaforju, kajti že po desetih minutah drugega dela igre je Larvik vodil z 19:12, kmalu pa je razlika dosegla dvomestno številko in peti poraz na šestem gostovanju na Norveškem je bil seveda neizbežen. "Gostiteljice so bile iz minute v minuto bolj sproščene in motivirane. Odigrale so zares lepo in kakovostno tekmo ter zasluženo zmagale," je dejal Tiselj.

Za največje presenečenje je poskrbela mlada norveška reprezentantka Amanda Kurtovic, ki je slovenskim prvakinjam nasula kar sedem zadetkov. Larvikova igralka je v zadnjem delu prvega polčasa trikrat zadela v polno, na začetku drugega pa še štitikrat in predvsem po njeni zaslugi so si Norvežanke priigrale nedosegljivo prednost. Tudi Tiselj ne beži od tega, da jih je Kurtoviceva zares presenetila: "Od vseh igralk Larvika nas je presenetila samo ona. Nanjo nismo bili pripravljeni, ker na dosedanjih tekmah ni kaj veliko igrala. Ona je bila presenečenje in kar zadeva ta vidik, nas je Larvik presenetil z igralko, ki je verjetno odigrala tekmo svoje kariere."

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)