23. 10. 2011

Cimos v evropski ligi prvakov na domačem igrišču samo za zadetek izgubil s Hamburgom

Rokometaši Cimosa so se v četrtem krogu evropske lige prvakov pomerili s favoriziranim Hamburgom. V dvorani Bonifika so Koprčani v dramatični končnici klonili le z zadetkom razlike (23:24).

Cimos Koper - Hamburg 23:24 (10:17)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 3000, sodnika: Badura in Ondogrecula (oba Slovaška).

Cimos Koper: Podpečan (1 obramba), Vran (13 obramb), Skoko 5, Dobelšek, Brumen 1, Čemas, Bombač 3, Poklar 2 (1), Džono, Krivokapić 5 (1), Skube 2, Mlakar, Rapotec, Bogunović, Bundalo, Osmajić 1.

Hamburg: Bitter (8 obramb), Beutler (3 obrambe), Schröder 1, Duvnjak 3, Jansen 3, Lacković 5, Flohr 2, Vori 1, B. Gille 1, G. Gille, Vugrinec 3, Lindberg 3 (2), Hens 1.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (2), Hamburg 4 (3).

Izključitve: Cimos Koper 2 minuti, Hamburg 4 minute.

Slovenski rokometni prvaki v obračunu, ki se je začel z minuto molka v spomin na Iztoka Puca, niso bili kos izjemno močni zvezdniški zasedbi iz Hamburga, po dolgem časovnem obdobju pa je padla tudi dvorana Bonifika. Le malo je manjkalo, da bi Koprčani po poraznem prvem polčasu priredili prvovrstno senzacijo in imenitnemu tekmecu odščipnili točko, a je nemški reprezentančni vratar strel Johannes Bitter v zadnjih sekundah ubranil strel Uroša Rapotca s krilnega položaja. Nazadnje je v tukajšnji osrednji športni dvorani v Kopru pred poltretjim letom (28. maja leta 2009) zmagalo Gorenje iz Velenja s 26:24.

Mednarodna pisana nemška zasedba ima po današnjem gostovanju na slovenski Obali še vedno stoodstoten izkupiček in je na vrhu skupine C, medtem ko je slovenska na dosedanjih štirih tekmah premagala poljsko Wislo in romunsko Constanto, izgubila pa z makedonskim Metalurgom iz Skopja in Hamburgom. Cimos bo svoje nastope v elitnem tekmovanju na stari celini nadaljeval 16. novembra, ko bo po tednu Evropske rokometne zveze (EHF) gostoval pri ruskem Sankt Peterburgu.

Gostje iz Hamburga so v Slovenijo pripotovali z vsega 13 igralci, a to so bili sami imenitni asi svetovnega rokometa. Koprčani so proti njim v uvodnih desetih minutah delovali prav nebogljeno, nemške postavitve 5-1 (na špici je bil dvometraš Igor Vori) praktično niso mogli prebiti. Ob tem je bil silno razpoložen tudi vratar Bitter, v obrambi pa niso bili kos enostavnim in učinkovitim akcijam Renata Vugrinca, Blaženka Lackovića in drugih rokometašev nemške zasedbe.

Izbranci domačega stratega Fredija Radojkoviča so si po pičlih devetih minutah priigrali že neverjetnih pet golov zaostanka (1:6), ta pa bi bil lahko še višji, na njihovo srečo pa je Torsten Jansen zapravil dve stoodsotni priložnosti. Koprčani so se z igralcem več na igrišču v 15. minuti približali na tri gole zaostanka (5:8), v naslednjih petih minutah pa so gostje demonstrirali atomski rokomet in gostiteljem ušli za sedem (13:6). Do konca polčasa se slika ni igrišču ni bistveno spremenila, Hamburg pa je prevladoval v vseh segmentih igre.

Igra domače ekipe v napadu je večji del prvega polčasa slonela zgolj na Bojanu Skoku in Miloradu Krivokapiću, ki sta v uvodnih dvajsetih minutah dosegla vseh šest domačih golov, do konca polčasa pa sta se med strelce vpisala le še Tine Poklar in Dean Bombač. Na drugi strani je bil seznam strelcev pri Hamburgu precej daljši, v statistiko se je vpisalo kar deset igralcev, domačega vratarja Jureta Vrana ni premagal le Francoz Guilllame Gille.

Izbranci gostujočega stratega Pera Carlena v drugem polčasu niso več narekovali tako hudega tempa, svoje moči so očitno varčevali za naslednje obračune v dolgi sezoni. Ta pristop se jim je skorajda maščeval, gostitelji so se po nekaterih odličnih posredovanjih Jureta Vrana in treh zaporednih golih Uroša Rapotca v 45. minuti približali na dva zadetka zaostanka (17:19), le minuto pozneje po golu Krivokapića s sedemmetrovke na 18:19, Bonifika pa je "eksplodirala" po izenačujočem golu Rapotca za 19:19.

Koprčani so tekmece držali v negotovosti vse do konca srečanja in imeli v svojih rokah tudi zaključno žogo, a je minuto pred koncem Krivokapić zgrešil sedemmetrovko. Na drugi strani jo je Hans Lindberg realiziral, v zadnjem napadu pa Rapotec ni zabil izenačujočega gola za veliko senzacijo.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Fredi Radojkovič: Preveč smo spoštovali nasprotnika; Renato Vugrinec: Cimos drugi po kakovosti