23. 10. 2011

Tone Tiselj: Vse razen zmage je za pozabo; Ana Gros: Slaba igra, a najpomembnejši sta točki

Veselje v slovenskem taboru po premierni zmagi proti Avstriji v kvalifikacijah za EP 2012 je bilo seveda razumljivo. Kljub točkama pa selektor Tone Tiselj ni bil zadovoljen z igro naše reprezentance.

 

"Ljudje v športu razmišljajo le o zmagah in porazih, to pa je pogubno. Pomembno je, da igraš tako, kot moraš in je potrebno. Proti Avstrijkam smo igrali katastrofalno, daleč najslabšo, odkar sem  na selektorskem položaju. Moja dekleta danes niso igrala takšnega rokometa, kot so ga sposobne, ampak zelo slabega. Edino, kar s te tekme nekaj velja, je zmaga, medtem ko je vse ostalo za takojšnjo pozabo," je bil oster selektor Tone Tiselj.

 

Po dveh krogih ima Slovenija polovičen točkovni izkupiček: poraz proti Švedski in zmago proti Avstriji. "V odločilnih trenutkih so voz potegnile najizkušenejše igralke, tiste, ki imajo za sabo največ tekem. Zaradi odsotnosti in poškodb nekaterih igralk smo bili prisiljeni v določene spremembe pri obrambnih postavitvah. Kar se tiče nove filozofije igre in razmišljanja, je očitno, da nekatere igralke tega še ne dojemajo oziroma napačno dojemajo. Za njih je glavna le zmaga, zmaga, zmaga, na vse ostalo pa pozabljajo," je bil nezadovoljen Tiselj, ki je v 40. minuti zaradi poškodbe gležnja ostal tudi brez Line Krhlikar.

 

Poleg odlične vratarke Miše Marinček, ki je spravljala v obup avstrijske rokometašice, je bila nerešljiva uganka za nasprotnice levoroka ostrostrelka Ana Gros. "Nismo pričakovale tako težke in izenačene tekme. Celotno tekmo je šlo na nož, a na koncu smo vendarle izvlekle minimalno, toda zelo pomembno zmago. Proti hitri igri Avstrije se nismo najbolje znašle, zato nam je ta element njihove igre povzročal preglavice," je pojasnila Ana Gros.

Grosova je dosegla kar 13 zadetkov, pri poraženkah pa je bila z osmimi najučinkovitejša Sonja Frey. "Freyeva je zelo hitra in kakovostna rokometašica, ki kot organizatorica igre vleče celotno ekipo. Potem ko smo jo tesneje pokrile, nam je bilo malce lažje in smo jo kar v veliki meri ustavile. Ampak tudi njene soigralke so zelo hitre in neugodne," je igro nasprotnic ocenila Grosova.

 

Ne glede na slabo predstavo v dvorani na Kodeljevem so Slovenke vknjižile prvi par točk v kvalifikacijah za Euro 2012 na Nizozemskem. "Moram priznati, da je bila naša igra zares slaba, prav tako pa se tudi nismo držale vseh Tisljevih navodil. Toda na koncu ja pač najpomembnejše, da smo dosegle prvo zmago v teh kvalifikacijah. Igra se bo kmalu pozabila, točki pa bosta seveda ostali," pravi Ana Gros, članica madžarskega kluba Györ.

 

Krilna igralka Neli Irman se je proti Avstriji trikrat vpisala med strelke in prispevala pomemben delež k slovenski zmagi. "Najpomembnejše je, da smo zmagale. Treba bo analizirati določene napake, ki bi lahko bile usodne. Na našo srečo niso bile in smo z izidom seveda zadovoljne. Že od prejšnje tekme imamo v napadu veliko tehničnih napak in nekaj težav z organizacijo, a to je posledica tega, da nismo veliko skupaj. Zadovoljne pa smo z obrambo, čeprav je bila malce slabša kot na predhodnih tekmah," je dejala Neli Irman.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - ŽENSKE (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Slovenske rokometašice v dramatični končnici v Ljubljani spravile na kolena AvstrijkeKvalifikacije za EP 2012 - 2. krog