23. 10. 2011

Fredi Radojkovič: Preveč spoštovali nasprotnika; Renato Vugrinec: Cimos drugi po kakovosti

Čeprav so Koprčani proti Hamburgu ob polčasu zaostajali kar za sedem zadetkov (10:17), so imeli na koncu priložnost osvojiti vsaj točko. Toda Nemci so se v Bonifiki srečno in spretno izvlekli iz Cimosove rokometne pasti ter tesno zmagali.

 

"Žal mi je, da proti Hamburgu nismo osvojili vsaj točke. V drugem polčasu nismo bili le enakovredni, temveč boljši nasprotnik. V prvem polčasu smo preveč spoštovali imenitnega tekmeca, v drugem pa smo se zmenili, da gremo na 'glavo'," je tekmo analiziral Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki tokrat ni mogel računati na poškodovanega prvega vratarja Gorazda Škofa.

 

Toda Škofa je odlično nadomestil Jure Vran, ki je proti rokometnemu velikanu iz Hamburga zbral kar trinajst obramb. Na žalost tudi to ni bilo dovolj vsaj za točko, ki bi si jo Koprčani po velikem preobratu v drugem polčasu tudi zaslužili. "V obrambi smo igrali fenomenalno, Jure Vran pa je bil odličen v naših vratih. Na koncu smo imeli celo napad za izenačenje, vendar ga nismo izkoristili," se je zamujene priložnosti zavedal trener Radojkovič.

Organizacija Cimosove igre je bila znova v rokah mladega Deana Bombača, ki se je ob tem tudi trikrat vpisal med strelce. "Naša ekipa je proti Hamburgu znova pokazala karakter in to izjemen karakter. V prvem polčasu so se Nemci enostavno sprehajali in norčevali z nami, v drugem polčasu pa smo z veliko željo po igri in borbenostjo tekmo preobrnili," je dvoboj v Bonifiki opisal Dean Bombač in nadaljeval: "Naša obramba je bila na najvišji možni ravni, tudi Hamburg ni imel pravega odgovora nanjo. Na koncu nam je malce zmanjkalo sreče, a bili smo blizu."

 

Tri zadetke je k zmagi nemškega kluba prispeval tudi Slovenec Renato Vugrinec, ki se je v četrtem krogu evropske lige prvakov veselil četrte zmage svojega moštva. Tudi nekdanji slovenski reprezentant si ni znal razložiti, kaj se je v drugem polčasu dogajalo z njegovim moštvom: "V drugem polčasu smo povsem odpovedali, niti sam ne znam pojasniti tega padca. V slačilnici smo se ob polčasu sicer dogovorili, da nadaljujemo z istim ritmom."

 

Po Vugrinčevem mnenju je Cimos po kakovosti druga ekipa v skupini C, zato si želi, da bi ga Koprčani na koncu tudi osvojili: "Cimos je proti nam še enkrat dokazal, da je v Bonifiki zelo težko igrati vsakemu nasprotniku. Na tekmi je blestel vratar Jure Vran, ob tem smo tudi mi zapravili vsaj pet stoodstotnih priložnosti. Toda na koncu smo z zvrhano mero sreče vendarle osvojili obe točki."

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Cimos v evropski ligi prvakov na domačem igrišču samo za zadetek izgubil s Hamburgom