28. 10. 2011

Krimovke čaka obračun s trikratnimi prvakinjami Evrope; Tiselj: Viborg nujno potrebuje točki

V četrtem krogu evropske lige prvakinj čaka rokometašice Krima Mercatorja gostovanje na Danskem. V soboto, 29. oktobra 2011, ob 19.30 se bodo v okviru skupine B pomerile s trikratnim evropskim prvakom Viborgom.

 

Po polovici skupinskega dela tekmovanja ima Krim Mercator štiri točke (toliko jih je zbral tudi Larvik), Viborg pa eno manj. Na prvi medsebojni tekmi v Stožicah pred tremi tedni so si slovenske prvakinje priigrale visoko zmago z 31:25, potem ko so na začetku tekme povedle kar z 10:0. "Pričakujemo drugačno tekmo, kot je bila v Stožicah. Takrat smo odigrali fenomenalnih 40 minut, v zadnjih dvajsetih pa nerazumljivo padli, čeprav je jasno, da vseh šestdeset minut ni mogoče zdržati v tako visokem ritmu. Toda če imaš možnost dotolči tekmeca, moraš to storiti. Tako kot je nas dotolkel Larvik, čeprav je imel že visoko prednost," pred gostovanjem na Danskem meni Krimov trener Tone Tiselj.

 

"Larvik nas je v prejšnjem krogu enostavno moral premagati. Če nas ne bi, bi bil verjetno izločen iz boja za napredovanje v drugi del lige prvakinj. Enako velja zdaj tudi za Viborg, ki nujno potrebuje točki. Zato je Viborg tisti, ki lahko kaj izgubi, mi lahko samo pridobimo," ocenjuje Tiselj. Krimov trener seveda dobro pozna igro sobotnega nasprotnika: "Viborg igra na svoj način, njegovo kombinatoriko in igralski kader pa tudi dobro poznamo. Kakšnih sprememb od prve medsebojne tekme v Ljubljani, vsaj kar zadeva taktično pripravo, z naše strani ne bo. In tudi Danke verjetno ne bodo veliko spreminjale svoje igre."

 

Na generalki pred tekmo z Viborgom so krimovke v derbiju šestega kroga slovenske lige v sredo povsem nadigrale GEN-I Zagorje v gosteh (34:17). Generalka je torej uspela, toda precej težje delo čaka Tisljevo četo na Danskem. "Čeprav bo Viborg spet nastopil brez odlične švedske organizatorice igre Isabelle Gullden, to za gostiteljice ne bo prevelik udarec. Ker je šele v letošnji sezoni prišla v klub, ni s soigralkami nič bolj uigrana kot Švedinja Johanna Ahlm in Tunizijka Mouna Chebbah. Slednji sta kot organizatorici igre celo bolj uigrani z ostalimi, je pa res, da je Gulldnova kakovostnejša od njiju," ocenjuje Tiselj, ki mu nekaj preglavic povzroča le bolezen krilne igralke Tamare Mavsar.

Na Dansko bodo krimovke s čarterskim letalom odpotovale šele na dan tekme (v soboto ob 8. uri). Po besedah klubskega direktorja Gorana Dujića namreč Adria ni imela letala v terminu, ki bi ustrezal Krimu (pred 17. uro), da bi lahko igralke še isti dan opravile trening na Danskem. "Čarterski polet traja dve uri in pol. Če bi v petek krenili na pot šele proti večeru ali celo zvečer, bi igralke ostale brez treninga, na Dansko pa bi prišli tisti dan le na počitek. Z odhodom na dan tekme pa bomo seveda tudi nekaj privarčevali," pojasnjuje direktor Goran Dujić, trener Tiselj pa dodaja: "Potovanje na dan tekme ne bi smela biti prevelika težava, saj takšen način potovanja ne bo prvič. Kako se bo bodo posamezne igralke in celotna ekipa odzvali na to, pa bo jasno šele na začetku tekme v Viborgu."

 

Poleg igralk, članov strokovnega in klubskega vodstva ter predstavnikov sponzorjev bo na čarterskem letalu tudi 40 Krimovih navijačev. Po prvi tekmi v Stožicah se je Viborg na EHF pritožil zaradi dogodkov pred dvobojem (pozen prihod v dvorano...), a vodstvo Krima Mercatorja z Dunaja o tem ni dobilo še nobenega obvestila ali odgovora. "Dosedanji izidi v naši skupini kažejo, da gre za zelo izenačene ekipe in da lahko vsaka premaga vsako. Viborg igra zelo spremenljivo: proti Larviku je polčas dobil kar z 22:10, proti Podravki je na domačem igrišču le remiziral, proti Krimu v Ljubljani je po slabih petnajstih minutah zaostajal kar z 0:10. Na Danskem pričakujem kakovostno igro mojih deklet, prepričan pa sem, da je imel Viborg v Stožicah le slab dan," napoveduje glavni strateg slovenskih prvakinj.

 

Tekma Viborg - Krim Mercator bo v soboto, 29. oktobra 2011, ob 19.30. Sodila jo bosta Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Nemec Berndt Dugall.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)