14. 12. 2011

Ormožani po podaljšku zmagali v Ribnici, Cimos se je namučil s Krškim, Celjani zlahka v gosteh

Na četrtfinalni tekmi pokala Slovenije za moške je Jeruzalem Ormož gostoval v Ribnici in po podaljšku zmagal s 36:31. Cimos je odpor gostov iz Krškega uspel zlomiti šele v drugem polčasu (34:29), Celjani pa so slavili v Slovenj Gradcu (36:29).

Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja najboljše četverice v slovenskem pokalnem tekmovanju za moške v sezoni 2011/12. To so Cimos Koper, Celje Pivovarna Laško, Jeruzalem Ormož in Maribor Branik.

Branilci naslova pokalnega zmagovalca, rokometaši Cimosa iz Kopra, so se v domači dvorani Bonifika precej namučili s Krškim. Gostje so dobili prvi polčas s 16:14, v drugem pa so Koprčani tehtnico uspeli dokončno nagniti na svojo stran. Precej lažje so do zmage v Slovenj Gradcu prišli igralci Celja Pivovarne Laško, ki niso imeli težav z vodilno ekipo druge lige.

Najbolj izenačeno in dramatično je bilo v Ribnici, kjer je odločitev o napredovanju na zaključni turnir letošnjega pokalnega tekmovanja padla šele po podaljšku. Prvi polčas so dobili rokometaši Jeruzalema Ormoža (14:11), redni del igre pa se je končal brez zmagovalca (27:27). V podaljšku so bili uspešnejši Ormožani in tako Ribničanom preprečili ponovitev uvrstitve na zaključni turnir iz minule sezone.

V četrtfinalu bi se morala pomeriti tudi Loka in Maribor Branik. Toda po izstopu (izključitvi) škofjeloškega kluba iz članskih tekmovanj so se Mariborčani neposredno (brez boja) uvrstili v polfinale zaključnega turnirja najboljše četverice.

PARI IN IZIDI ČETRTFINALA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:

Sreda, 14. december 2011:

Ribnica Riko hiše - Jeruzalem Ormož 31:36 po podaljšku (27:27, 11:14; Bašić, Mikanovič in Kapular po 5; Cingesar 8, Čudič 6)

Slovenj Gradec 2011 - Celje Pivovarna Laško 29:36 (11:19; Voršič in Vrečar po 6; Mlakar, Marguč in Mačkovšek po 8)

Cimos Koper - Krško 34:29 (14:16; Bombač 7, Krivokapić 6; Knez 6).

POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE - SEZONA 2011/12 (SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)