21. 12. 2011

Moška članska reprezentanca Slovenije na evropskem prvenstvu v Srbiji brez Jureta Natka

Selektor moške članske reprezentance Boris Denič bo na novinarski konferenci v četrtek, 22. decembra 2011, sporočil imena 19 igralcev, ki bodo začeli sklepni del priprav za EP v Srbiji. Na njem verjetno ne bo levorokega Jureta Natka, ki naj bi v petek odšel na operacijo.

 

 

Prejšnjo sredo je selektor Denič objavil seznam 28 igralcev, ki jih je morala Rokometna zveza Slovenije prijaviti na EHF na Dunaju in ki imajo pravico nastopa na evropskem prvenstvu v Srbiji (od 15. do 29. januarja 2012). Že takrat je Denič napovedal, da bo seznam skrčil za devet imen po zadnjem prvenstvenem krogu v 1. NLB Leasing ligi v letu 2011, ki je na sporedu v sredo, 21. decembra 2011.

 

 

Toda v zadnjem tednu so za Deniča začele slabe novice prihajati iz tujih klubov, v katerih igrajo slovenski reprezentanti. Jure Natek, član nemškega Magdeburga, si je na sredini tekmi proti Balingenu poškodoval trebušno prepono (šlo je za ukleščen živec), zato so se v klubu takoj odločili za terapijo z injekcijami. Natek je v petih dneh dobil kar dvajset injekcij (štiri dnevno), vendar terapija očitno ni bila uspešna.

 

 

Vsaj tako je mogoče sklepati na osnovi klubskega sporočila iz Magdeburga, da bo desni zunanji igralec v petek odšel na operacijo. Če se bo to tudi zares zgodilo, je jasno, da Jure Natek ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci na Euru 2012 v Srbiji, saj naj bi bil odsoten z igrišč najmanj mesec dni.

Na položaju desnega zunanjega igralca, na katerem je Jure Natek seveda prva izbira v reprezentanci Slovenije, selektorju Deniču s seznama 28 rokometašev ostajajo še trije: David Miklavčič, Jure Dolenec (oba Gorenje Velenje) in Boštjan Kavaš (Wisla Plock, Poljska).

 

 

Zelo vprašljiv je tudi nastop levega zunanjega igralca Nenada Bilbije, igralca nemškega drugoligaškega kluba Minden. Zaradi stalnih težav z ahilovo tetivo in hudih bolečin je moral Bilbija na sobotni tekmi z Emsdettnom predčasno z igrišča, po napovedih pa naj bi poškodbo skušal sanirati v dobrih dveh tednih.

 

 

Poleg Bilbije ima selektor Denič na položaju levega zunanjega igralca še Davida Špilerja (Zagreb, Hrvaška), Boruta Mačkovška (Celje Pivovarna Laško) in Matevža Čemasa (Cimos Koper).

 

 

Na seznamu poškodovanih slovenskih reprezentantov sta poleg Natka in Bilbije še dva igralca. To sta Dragan Gajič (Montpellier, Francija) in David Špiler (Zagreb, Hrvaška), vendar naj bi kljub temu prišla na začetek sklepnega dela priprav za EP, ki bo 26. decembra 2011 v Zrečah.

 

 

 

Selektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2012 v Srbiji