22. 12. 2011

Selektor Denič objavil skrajšan seznam 20 igralcev za zaključne priprave na EP 2012 v Srbiji

Selektor moške članske reprezentance Boris Denič je objavil seznam 20 igralcev za zaključne priprave na EP 2012 v Srbiji. S prvotnega seznama 28 igralcev, ki ga je Denič sporočil prejšnjo sredo, je črtal osem igralcev, dvajseterica pa se bo na pripravah v Zrečah zbrala v ponedeljek, 26. decembra 2011.

 

 

Na Deničevem seznamu kandidatov za nastop na Euru 2012 ni več naslednjih osmih igralcev: Uroša Bundala, Matevža Čemasa, Jureta Vrana (vsi Cimos Koper), Mateja Flajsa (Krka), Boštjana Kavaša (Wisla Plock, Poljska), Jureta Natka (Magdeburg, Nemčija), Simona Razgorja (Maribor Branik) in Jureta Sušina (Trimo Trebnje).

 

 

Selektor Denič je sprva nameraval objaviti seznam 19 igralcev, a so poškodbe igralcev spremenile njegov prvotni načrt. Tako je na seznamu 20 igralcev, pri čemer jih bo na pripravah v Zrečah aktivno treniralo 19, medtem ko bo Nenad Bilbija (Minden, Nemčija) nadaljeval z rehabilitacijo. Denič se nadeja, da bo Bilbija kljub dvema poškodbama (ahilova tetiva in zadnja loža) vendarle pravočasno nared za EP.

 

 

Za nastop v Srbiji je dokončno izgubljen Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), ki mora v petek na operacijo prepone, nato pa ga čaka nekajtedensko okrevanje. David Špiler (Zagreb, Hrvaška) je imel v zadnjem času težave z zadnjo ložo in ni igral v klubu, Dragan Gajič (Montpellier, Francija), ki ga čaka še derbi francoske lige s Chamberyjem, pa mora dobiti še eno injekcijo v peto.

 

 

"Na ponedeljkovem začetku priprav v Zrečah bom igralcem povedal, katerih šestnajst je tistih, ki bodo odšli na EP, in kateri trije so v "rezervi", če se kateri od prvih poškoduje. Kljub temu bodo tudi ti trije vključeni v delo povsem enakovredno z ostalimi šestnajstimi in bodo enakovredni del reprezentance," pojasnjuje selektor Boris Denič.

 

 

Denič se je pogovarjal tudi z Boštjanom Kavašem, članom poljskega kluba Wisla Plock. Ta je selektorju pojasnil, da je bil najprej dolgo časa poškodovan, nato pa ni imel močnejših treningov. Zato se ne počuti dovolj pripravljenega za napore, kot jih zahtevajo reprezentančne priprave za veliko tekmovanje.  "Kavašu se zdi nepošteno, da bi v takšnem stanju prišel na priprave. Njegove argumente sprejemam in to se mi zdi od njega korektno," meni Denič.

 

 

 

SEZNAM IGRALCEV:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Minden (Nemčija)
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIČ Dragan Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
PROŠT Primož Montpellier (Francija)
PUCELJ Peter Crvena zvezda (Srbija)
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
SKUBE Sebastian Cimos Koper
ŠKOF Gorazd Cimos Koper
ŠPILER David Zagreb CO (Hrvaška)
ZORMAN Uroš Vive Targi Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Miha Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ČAJAVEC Rudi zdravnik
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
GLADEK Matevž video analitik
CVIJIČ Goran odnosi z javnostmi
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
Moška članska reprezentanca Slovenije na evropskem prvenstvu v Srbiji brez Jureta NatkaSelektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2012 v Srbiji