5. 12. 2012

Cimos Koper - Ribnica Riko hiše 33:32 (16:17)

Rokometaši Cimosa so se morali v 14. krogu v 1. NLB Leasing ligi zelo potruditi za novo zmago. V domači dvorani Bonifika so premagali goste iz Ribnice samo z zadetkom razlike - 33:32 (16:17).

CIMOS KOPER - RIBNICA RIKO HIŠE 33:32 (16:17)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 400, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek, Grzenić, Brumen 8 (1), Bombač 11 (7), T. Poklar 7, Krivokapić 1, N. Poklar, Konečnik 1, Rapotec 2, Gavranović 1, Bundalo, Bošković, Osmajić 2.

Ribnica Riko hiše: Klarič, Markovič 2, Kovač 3, Merhar, Batinič, Jamnik 7 (3), Bašič 2, Koražija 4, Nosan 2, Markovič, Pucelj 1, Abrahamsberg, Čemas 4, Perovšek, Kapular 7, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 9 (8), Ribnica Riko hiše 3 (3).

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Ribnica Riko hiše 10 minut.

Rdeči karton: Koražija (Ribnica Riko hiše, 60. minuta).

Rokometaši koprskega Cimosa so po drami na Pirenejskem polotoku, kjer so si po dvobojih s portugalskim Portom izborili nastop v skupinskem delu pokala EHF, v obračunu z Ribničani znova trepetali, na koncu pa se jim je znova izšlo po načrtih. Zmagoviti gol je v zadnji minuti s sedemmetrovke prispeval Dean Bombač, z enajstimi zadetki tudi najbolj učinkovit igralec dvoboja.

Izbranci gostujočega trenerja Mustafe Torla so začeli silovito in povedli z 10:4, gostitelji pa so bili v podrejenem položaju kar dve tretjini tekme. Koprčani so v razburljivi končnici vendarle uveljavili svoje bogate izkušnje in vpisali enajsto zmago, pri gostih pa se s porazom nikakor ni mogel sprijazniti David Koražija, ki je v 60. minuti prejel rdeč karton, ob tem pa še prijavo s strani delegata tekme Roberta Krašne.

V domači zasedbi sta se poleg Bombača strelsko izkazala tudi Matjaž Brumen z osmimi in Tine Poklar s sedmimi zadetki, v gostujoči pa sta Grega Jamnik in Zvonimir Kapular dosegla po sedem golov.

Igralci koprskega Cimosa bodo v naslednjem krogu gostovali pri Sevnici, ribniška pa pri Sviš Pekarni Grosuplje. Obe tekmi bosta v soboto, 8. decembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13