27. 1. 2012

Prošt: Usodo smo imeli v svojih rokah, Brumen: Zmanjkal nam je kanček športne sreče

Razočaranje v slovenskem taboru po poraz proti Makedoniji (27:28) je bilo očitno in razumljivo. Po vodi je splavala odlična priložnost za peto mesto na EP in uvrstitev na OI v London brez čakanja na druge.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Na tem prvenstvu smo igrali številne tekme, na koncu pa je o vsem odločala ena žoga. Žal mi je fantov, škoda, da žoga ni končala v golu. Ne vem, kaj bi se zgodilo v podaljšku. Morda bi naša igra razpadla, morda bi makedonska, a dobili bi novo priložnost. Mojim fantom čestitam, garali so na tem evropskem prvenstvu in za svoje igre prejeli čestitke od večine evropskih držav."

 

 

Primož Prošt, reprezentant Slovenije: "Na koncu se na žalost ni razpletlo po naših željah. Usodo smo imeli v svojih rokah, na koncu pa je makedonski vratar ubranil strel za izenačenje in podaljšek. A tak je šport, po takšni tekmi je težko strniti prave misli."

 

 

David Špiler, reprezentant Slovenije: "Prikazali smo preveč nervozno igro. V uvodnih minutah smo se držali dogovora iz slačilnice in igrali hitro, nato pa so nas Makedonci uspavali s svojo izjemno počasno igro, mi pa smo bili preveč nestrpni. Ne vem, zakaj smo bili tako nervozni že po petih minutah igre. To mi je res žal, s tem si uničujemo tudi našo prihodnost."

 

 

Matjaž Brumen, reprezentant Slovenije: "Na tekmi si nimamo česa očitati. Borili smo se po najboljših močeh in bili zelo blizu, toda na koncu nam je zmanjkal kanček športne sreče."

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)