4. 2. 2012

Liga prvakinj: Krim Mercator v Stožicah visoko izgubil proti romunski ekipi Oltchim Valcea

Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del evropske lige prvakinj začele s porazom. Na domačem igrišču v Stožicah so slovenske prvakinje visoko izgubile proti romunski ekipi Oltchim Valcea s 25:31 (13:16). Na drugi tekmi v skupini 2 je Budućnost v gosteh premagala francoski Metz z 29:27 (15:14).

 

 

Krim Mercator – Oltchim Valcea 25:31 (13:16)

 

Ljubljana – Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 1700, sodnika: Leszcynski in Piechota (oba Poljska).

 

Krim Mercator: Grubišić (13 obramb), Stefanišin, Šoberl, Guberinić, Mavsar 2, Šon, Šerić, Bodnjeva 2, Lazović 1, Bille Hansen 2, Koren, Janković 2, Gregorc, Penezić 4, Franić 3, Ačimović 9 (2).

 

Oltchim Valcea: Dinu (19 obramb), Tolnai, Knezović, Babeanu, Curea, Managarova 1, Nechita 2, Safta, Ardean Elisei 5, Meirosu, Chirila 5 (5), Manea 4, Jovanović 3, Özel 8, Bradeanu, Vizitiu 3.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Oltchim Valcea 5 (5).

 

Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Oltchim Valcea 4 minute.

 

 

 

Začetek tekme v Stožicah je v celoti pripadel slovenskim prvakinjam, ki so po dobrih dveh minutah vodile že s 30:0, vse tri zadetke pa je dosegla Gorica Ačimović. Toda gostje so najprej hitro vzpostavile rezultatsko ravnotežje (3:3 v šesti minuti), po dveh zaporednih izenačenjih (4:4 in 5:5) pa so si v deveti minuti priigrale tudi prvo vodstvo na tekmi (6:5). O enakovrednem razmerju moči na igrišču dovolj pove že podatek, da si do izida 10:10 nobena ekipa ni uspela priigrati več kot zadetka naskoka (pet zaporednih izenačenj), v 21. minuti pa je imel Krim Mercator spet plus dva (12:10).

A 17-kratne romunske prvakinje so odgovorile z delnim izidom 3:0 in tri minute pred koncem prvega polčasa povedle s 13:12. Tudi po zaslugi veteranke, vratarke Luminite Dinu, nekdanje čuvajke mreže, ki je v prvih tridesetih minutah zbrala deset obramb, na nasprotni strani pa Jelena Grubišić šest. Končnica prvega polčasa je povsem pripadla rokometašicam Oltchima, ki so po zadnjem izenačenju v tem delu igre (13:13 v 27. minuti) povsem zagospodarile na igrišču.

 

 

Romunke so pred odhodom na odmor še trikrat spravile žogo za hrbet vratarke Jelene Grubišić, medtem ko je Luminita Dinu uspela ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. Poleg tega je Gorica Ačimović v predzadnji minuti prvega polčasa zgrešila še sedemmetrovko (že pred tem tudi Kristina Franić v enajsti minuti) in gostujoča ekipa je prvih trideset minut končala z rekordno prednostjo treh zadetkov – 16:13.

 

 

Na začetku drugega polčasa je Oltchim spretno izkoristil izključitev Gorice Ačimović, z igralko več dosegel dva zadetka in si prvič priigral pet golov prednosti (18:13). V gostujočih vratih je s serijo obramb nadaljevala Luminita Dinu, v romunskem napadu pa je blestela Yeliz Özel, ki je poleg osmih zadetkov uspešno razigravala tudi soigralke. Do sredine drugega polčasa so imele Romunke ves čas prednost od treh do petih zadetkov, v 46. minuti pa po golu Oane Manee prvič že šest (25:19).

Krimovke so igrale slabo tako v obrambi kot v napadu, padale so iz napake v napako, poleg tega pa zgrešile tudi veliko strelov. Po minuti odmora, ki jo je vzel domači trener Tone Tiselj, so njegove igralke zaostanek prepolovile (22:25), a je bil to očitno le začasen preblisk v njihovi igri.

 

 

Gostujoča ekipa je odgovorila z delnim izidom 4:0 in v 56. minuti so imele romunske rokometašice prvič sedem zadetkov prednosti. Zmagovalec uvodne tekme drugega dela v skupini 2 je bil tako odločen, Oltchim pa si je že na gostovanju v Ljubljani priigral pomembni točki v boju za eno izmed prvih dveh mest, ki peljeta v polfinale evropske lige prvakinj.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Trener Tiselj: Glavna težava je v psihološki pripravi; Maja Šon: Nismo izkoristile protiorožijLiga prvakinj - 1. krog drugega delaRokometašice Krima Mercatorja v ligi prvakinj v Stožicah gostijo Romunke