5. 2. 2012

Trener Tiselj: Glavna težava je v psihološki pripravi, Maja Šon: Nismo izkoristile protiorožij

Po neuspehu proti Oltchimu (25:31) v prvem krogu drugega dela v evropski ligi prvakinj je bilo razočaranje v taboru rokometašic Krima Mercatorja povsem upravičeno. Slaba igra proti Romunkam je slaba popotnica pred gostovanjem pri Budućnosti v Podgorici v nedeljo, 12. februarja 2012.

 

 

"Pred tekmo nisem vedel, v kakšni formi smo trenutno. Vendar se je pokazalo, da smo trenutno precej slabši, kot smo bili v prvem delu evropske lige prvakinj. Glavna težava je v psihološki pripravi, saj ekipa in igralke v svojih glavah niso bile dobro psihološko pripravljene na tekmo," je po porazu dejal domači trener Tone Tiselj. Glede na razplet skoraj trimesečnega premora je dodal: "V tem času so se stvari obrnile na slabše in čaka nas veliko dela, da to popravimo."


 

Krim Mercator je rezultatski priključek z Oltchimom držal do zadnjih minut prvega polčasa (13:13). Takrat so gostje najprej naredile delni izid 3:0, nato na začetku drugega dosegle še dva zadetka zapored in pri 18:13 je bil zmagovalec bolj ali manj že odločen. "V vseh fazah igre smo bili precej slabši, kot smo dejansko sposobni. Po našem dobrem začetku je prišla do izraza individualna in kolektivna kakovost Oltchima, ki je dokazal, da je v tem trenutku pač boljši od nas," je priznal trener Tiselj.


 

Tiselj pravi, da ima njegova ekipa trenutno več težav kot v prvem delu lige prvakinj, a je vseeno pričakoval, da se bodo njegove igralke bolj enakovredno kosale z Romunkami. "Predvsem v obrambi, ki je bila doslej naše najmočnejše orožje, smo odigrali pod pričakovanji. Zato smo dobili tudi veliko zadetkov, v napadu pa smo naredili preveč tehničnih napak in zgrešili preveč strelov. Na glede na poraz mislim, da Oltchim ni kakovostnejši od Larvika, Viborga in Podravke, s katerimi smo igrali v prvem delu, da bi nas lahko tako nadigral na domačem igrišču," meni Tiselj.

Po nosečnosti in porodu se je na rokometna igrišča vrnila tudi Barbara Varlec-Lazović, a tudi ona ni mogla preprečiti neuspeha proti Romunkam. "Tekmo smo začele zelo dobro, nato pa smo popustile predvsem v obrambi. Bile smo premalo agresivne, kar so nasprotnice spretno izkoristile in dosegale zadetke. Tudi v napadu smo igrale premalo tekoče, učinkovito in s preveč napakami. Razlika se je začela povečevati, celoten drugi polčas pa smo lovile zaostanek, a brez uspeha," je dejala Barbara Varlec-Lazović, ki je dosegla en zadetek.


 

Krimova igralka Maja Šon se ni vpisala med strelke, po tekmi pa je priznala, da je Oltchim zasluženo zmagal v Stožicah. "Na romunsko igro smo bile dobro pripravljen in gostje nas niso z ničemer presenetile. Toda na igrišču se v napadu nismo znašle proti agresivni in gibljivi obrambi, saj smo jih prehitro zaključevali in imeli premalo idej. Naša obramba je bila preveč mehka, zato smo dobivale lahke zadetke, zaradi teh pa tudi ni stekel naš napad. Imele smo protiorožja za Oltchimovo igro, a jih na igrišču nismo znale izkoristiti," je po neuspehu v Stožicah ocenila Maja Šon.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Krim Mercator v Stožicah visoko izgubil proti romunski ekipi Oltchim ValceaLiga prvakinj - 1. krog drugega delaRokometašice Krima Mercatorja v ligi prvakinj v Stožicah gostijo Romunke