10. 2. 2012

Mariborčani proti Gradačcu v boj za četrtfinalno vstopnico v evropskem pokalu challenge

Nasprotnik rokometašev Maribora Branika v osmini finala evropskega pokala challenge bo Gradačac iz Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo v soboto, 11. februarja 2012, ob 18. uri v mariborski dvorani Tabor, povratna pa teden dni kasneje v Gradačcu.


 

Mariborčani sicer šele tri leta nastopajo v slovenski prvoligaški druščini, kljub temu pa že drugo leto zapored zastopajo našo državo v evropskih pokalnih tekmovanjih. V minuli sezoni jih je v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalcev izločil sloviti španski klub San Antonio, v letošnji sezoni pa igrajo v pokalu challenge. Njihov nasprotnik v osmini finala je Gradačac, trenutno petouvrščeno moštvo v ligaškem tekmovanju v Bosni in Hercegovini.

 

 

"Gre za spoštovanje vrednega tekmeca, ki pa je premagljiv. Mislim, da bi lahko celoten dvoboj odločili že v Mariboru, čeprav nas potem čaka še povratna tekma v gosteh. Verjamem, da bodo fantje pokazali vse svoje znanje in sposobnosti ter si skušali pred domačim gledalci priigrati dovolj veliko prednost za povratni dvoboj v Gradačcu. Tam nas čaka težko delo, kajti tamkajšnje igrišče velja za zelo vroče," opozarja trener mariborskega kluba dr. Marko Šibila.


 

Optimistično je razpoložen tudi klubski kapetan Simon Razgor. "Pričakovanja so jasna, saj pričakujemo uvrstitev v naslednji krog. Moštvo Gradčca niti ne poznam preveč dobro, bomo pa jih v dnevih do tekme skušali dobro preučiti prek videoposnetkov. Za vsako tekmo smo igralci motivirani, ampak ko gre za evropsko tekmo, je prisotna še dodatna iskra. Upam, da bodo tudi gledalci in vsi, ki spremljajo rokomet, to zaznali in v soboto v Tabor prišli v čim večjem številu. Vsem, ki nas bodo prišli bodriti, lahko obljubim, da bomo dali vse od sebe, da bi se na koncu skupaj z nami veselili nove evropske zmage," napoveduje Simon Razgor.

Mariborčani so v prejšnjem krogu izločili srbski klub Radnički iz Kragujevca. Na domačem igrišču so zmagali s štirimi zadetki prednosti (26:22), na gostovanju izgubili z enako razliko (23:27), vendar so se uvrstili v tretji krog zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh.

 

 

"Zagotovo si bo potrebno, če primerjamo srečanji s Kragujevcem v prejšnjem krogu, že na prvi tekmi doma priigrati dovolj veliko prednost, s katero bomo nato na gostovanje v Gradačac odpotovali bolj sproščeno. Sicer pa bo besedah soigralcev, tujcev v moštvu, naj bi bil Gradačac slabše moštvo od Kragujevca. Tako menim, da imamo v tem dvoboju vseeno nekaj več možnosti za napredovanje v četrtfinale," meni kapetan Simon Razgor.


 

Tekma Maribor Branik – Gradačac bo v soboto, 11. februarja 2012, ob 18. uri v dvorani Tabor, vstop pa je prost. Sodila jo bosta Ciprčana Georgios Panayides in Marios Andreou, delegat pa bo Srb Vlado Pendić.