10. 2. 2012

Bloudkova nagrada za Slavka Iveziča

Slovenski rokomet je dobil novo in veliko priznanje. Ugledni rokometni strokovnjak Slavko Ivezič je bil namreč za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa nagrajen z Bloudkovo nagrado, najvišjim priznanjem v slovenskem športu.

 

 

Pred njim so Bloudkovo nagrado za življenjsko delo  v slovenskem rokometu dobili Marcel Djurdjevič (2006), Stane Papež (2008) in Rolando Pušnik (2010), nagrajena pa sta bila tudi dva najuspešnejša rokometna kolektiva, Celje Pivovarna Laško leta 1991 in Krim Mercator leta 2001.

 

 

"Rokometni trener Slavko Ivezič je s svojim delom pripomogel k razvoju številnih generacij slovenskega rokometa ter hkrati k prepoznavnosti slovenskega športa v mednarodnem merilu. Kot trener je slovenske mladinske reprezentante popeljal do naziva evropskih podprvakov (Poljska 2002), z njimi osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Braziliji 2003 in tretje mesto na evropskem prvenstvu v Estoniji 2004. Članska rokometna reprezentanca je pod njegovim vodstvom osvojila 11. mesto na svetovnem prvenstvu v Tuniziji (2005) in osmo mesto na evropskem prvenstvu v Švici (2006). Zatem je Ivezič znova vodil mladince, s katerimi je v letih 2009 in 2010 osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Egiptu in tretje mesto na evropskem prvenstvu na Slovaškem," je komisija zapisala v obrazložitvi.

 

 

Slavko Ivezič, trenutno trener rokometašev Krke iz Novega mesta in selektor mladinske reprezentance, se je tudi na ta način vpisal v zgodovino slovenskega športa in rokometa.