10. 2. 2012

V taboru Gorenja iz Velenja računajo na uspeh proti izraelskemu Maccabiju v pokalu EHF

Rokometaši Gorenja iz Velenja se bodo v osmini finala letošnjega evropskega pokala EHF pomerili z izraelskim klubom Maccabi Rishon Le Zion. Prva tekma bo v soboto, 11. februarja 2012, ob 19. uri v Slovenj Gradcu, povratna pa naslednjo soboto v Izraelu.

Na sredini prvenstveni tekmi proti ekipi Ribnici Riko hiše velenjski rokometaši niso blesteli, saj so v športni dvorani v Nazarjah nasprotnike premagali šele v dramatični končnici zgolj z zadetkom razlike (28:27). Ribničani bi lahko celo izenačili, a je njihov zadnji strel (streljal je Blaž Nosan) obranil odlični vratar Ivan Gajić in preprečil senzacijo.

Za Gorenje bo sobotna tekma z Maccabijem že četrta zaporedna v pičlih enajstih dneh. Toda to ni edina težava moštva trenerja Branka Tamšeta: slovenski podprvaki so morali zaradi teniškega dvoboja Davisovega pokala med Slovenijo in Dansko v Rdeči dvorani že sredino prvenstveno tekmo z Ribničani odigrati zunaj Velenja (Nazarje), prav tako pa se bodo tudi z Izraelci pomerili izven matične dvorane - v Slovenj Gradcu.

"Že samo podatek, da je Maccabi v prejšnjem krogu evropskega pokala EHF izločil ruski klub SKIF Krasnodar, dovolj pove o tem, da gre za spoštovanja vredno ekipo. Toda tudi mi imamo svoje želje in račune. O Maccabiju smo dobili podatke, da igra hiter in atraktiven rokomet, ima pa tudi odličnega vratarja," nasprotnika opisuje Tomaž Juršič, pomočnik glavnega trenerja Branka Tamšeta.

V tretjem krogu letošnjega pokala EHF je Maccabi na prvi tekmi na gostovanju v Krasnodarju izgubil s 23:27. Toda na povratni pred domačimi gledalci je izraelski klub zmagal s 35:29 in se s skupnim izidom 58:56 uvrstil v osmino finala tega tekmovanja.

"Pričakujem dobro tekmo, za katero pa seveda verjamem, da se bo končala v našo korist. Upam da nas bodo ljubitelji rokometa iz Velenja in tokrat tudi iz Slovenj Gradca podprli v čim večjem številu ter da se bomo po tekmi skupaj veselili uspeha proti Maccabiju," je še dodal pomočnik Juršič.