10. 2. 2012

Cimos bi si z zmago proti Metalurgu v Bonifiki verjetno že zagotovil drugo mesto v skupini C

V osmem krogu lige prvakov se v dvorani Bonifika obeta še en spektakel. Igralci Cimosa bodo v soboto, 11. januarja 2012, ob 18. uri v skupini C gostili Metalurg iz Skopja, ki ima tri kroge pred koncem prvega dela tekmovanja enako število točk kot slovenski prvak.

Po štiri zmage, dva poraza in en remi sta na dosedanjih sedmih tekmah v skupini C dosegla Cimos in Metalurg, ki si delita drugo mesto. Prav v boju za to pozicijo bo tekma v Bonifiki zelo pomembna, kajti zmagovalec si bo najverjetneje zagotovil boljši izhodiščni položaj in vsaj na papirju lažjega nasprotnika v osmini finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Na generalki za dvoboj z Makedonci je Cimos v sredo v 18. krogu 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču pred skoraj 3000 gledalci premagal sosede iz Izole kar z desetimi zadetki razlike (29:19). "To, kar smo prikazali proti Izoli, je precejšen približek igri, ki jo želimo prikazati tudi proti Metalurgu, čeprav kluba seveda po kakovosti nista primerljiva. Zavedamo se, da nas čaka zelo težka tekma, a sem prepričan, da smo v dovolj dobri formi, da premagamo goste iz Skopja in osvojimo drugo mesto v skupini C," pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič.

Po mnenju trenerja Radojkoviča bodo Makedonci igrali podobno kot v sredo koprski sosedje iz Izole. "Z dolgimi napadi in veliko križanji, ki uspavajo nasprotnika. Zato ob takih dolgih napadih po nekaj prekrških zbranost v obrambi pade, toda mi moramo ostati mirni in zbrani ter goste kaznovati z lahkimi zadetki," napoveduje Radojkovič, ki se še evdno dobro spominja oktobrske tekme Metalurg - Cimos v Skopju in poraza svojega moštva s 23:28: "Za mnoge naše igralce je bila to premiera v ligi prvakov. Prvih dvajset minut je bila naša igra za takojšnjo pozabo, čeprav ni bila tako slaba, a zaradi slabe realizacije neverjetno neučinkovita. V Skopju so nas gostitelji precej pretepli in v Kopru jim bo potrebno vrniti z enako mero."

Nastop v letošnji ligi prvakov so Koprčani začeli prav z gostovanjem v Skopju, kjer so po slabi igri v prvem polčasu, grobi predstavi Metalurga (zlomljen nos Bojana Skoka in počena arkada Milorada Krivokapića) in očitni naklonjenosti hrvaških sodnikov gostiteljem izgubili s petimi zadetki razlike. "V Makedoniji smo zares slabo odigrali prvih dvajset minut tekme, ko smo dosegli samo štiri zadetke, ob tem pa razbranili našega nekdanjega vratarja Darka Stanića. Takrat so nas Makedonci pošteno pretepli, zato se jim moramo v Bonifiki maščevati z zmago. Naredili bomo vse, da bosta točki ostali doma," trdi Cimosov krilni igralec Jure Dobelšek.

Tudi njegov klubski soigralec Matjaž Brumen pravi, da bo Cimos dosegel novo zmago v ligi prvakov. "Na prvi tekmi v Makedoniji je bil vratar Stanić v prednosti, ker je dobro poznal naše strelske navade, mi pa smo na žalost pregoreli že na začetku tekme. Metalurgu moramo vrniti za poraz, hkrati pa se oddolžiti našim navijačem za takratni neuspeh. Zdaj bomo igrali pred domačimi gledalci: upam, da v takšnem vzdušju, kot je bilo na tekmi proti Izoli, to pa mora biti tudi naša največja prednost," meni Matjaž Brumen, ki se je na tekmi oktobra lani v Skopju trikrat vpisal med strelce, od tega enkrat s črte sedmih metrov.

Makedonski prvak je v Koper dopotoval brez krožnega napadalca Mladena Rakčevića, ki si je na nedavni tekmi regionalne lige SEHA poškodoval kolenske križne vezi in bo moral prisilno počivati pol leta. Tako bo glavno breme na položaju krožnega napadalca padlo na makedonskega reprezentanta Vanča Dimovskega, ki je nekoč igral tudi za Gold Club iz Hrpelj, čeprav tudi on ni pripravljen za vseh šestdeset minut igre. Bo pa v Metalurgovem dresu zaigral Slovenec Miladin Kozlina, ki ga zaradi poškodbe ni bilo na prvi tekmi oktobra lani v Skopju. Rokometaše Metalurga bo s tribun dvorane Bonifika spodbujalo tudi okoli 150 navijačev iz domovine.

Tekma Cimos Koper - Metalurg Skopje bo v soboto, 11. februarja 2012, ob 18. uri. Sodila jo bosta Kenneth Abrahamsen in Arne Kristiansen, delegat pa bo Danec Henrik La Cour Laursen.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)