11. 2. 2012

Rokometašice Krima Mercatorja po porazu proti Oltchimu na popravnem izpitu v Podgorici

Po porazu proti Oltchimu v Stožicah (25:31) bodo rokometašice Krima Mercatorja v drugem delu evropske lige prvakinj prvič gostovale. V drugem krogu bodo v nedeljo, 12. februarja 2012, ob 19. uri v Podgorici igrale proti Budućnosti.

Budućnost je v prvem delu letošnje lige prvakinj suvereno osvojila prvo mesto v skupini A, v kateri so igrali še Midtjylland (Danska), Byasen (Norveška) in Thüringer (Nemčija). Črnogorke so na šestih tekmah petkrat zmagale in le enkrat izgubile, pa še to v zadnjem krogu na gostovanju na Danskem, potem ko so si že pred to tekmo zagotovile prvo mesto v skupini A. Ekipa iz Podgorice je v prvem krogu drugega dela zmagala na gostovanju pri Metzu v Franciji (29:27).

Krimovke so proti romunski ekipi Oltchim Valca pokazale slabo predstavo, predvsem v obrambi ni bilo zaznati prave agresivnosti. Trener Tone Tiselj, ki igralkam opraviči tehnične napake in zgrešene strele, pomanjkanja borbenosti pa ne, prevzema krivdo nase in pravi, da mu ni uspelo ustrezno psihološko pripraviti ekipe. Priložnost za popravni izpit bo že tekma v Črni gori: Krim ima z Budućnostjo v ligi prvakinj polovičen izkupiček, na zadnjih obračunih pa so bile vedno boljše Črnogorke.

"Zelo smo razočarani nad tem, kako se je odvila prva tekma v Stožicah proti Romunkam. Zdaj gremo v goste k najkakovostnejši ekipi v skupini in to v vseh pogledih - organizacijsko in igralsko. Budućnost je ekipa, ki letos resno kandidira za vrh Evrope, mi pa se moramo ukvarjati predvsem z našo igro, ki je bila uvodoma res slabša, kot smo pričakovali. Tudi dekleta so bila zelo razočarana, a določene zadeve so se pač tako izšle. Dekleta so res slabo igrala predvsem v obrambi, meni pa jih ni uspelo dvigniti na višjo raven v tem obdobju," je prvo tekmo analiziral Krimov trener Tone Tiselj.

V dvorani Morača v Podgorici je Budućnost seveda velik favorit. "V Podgorici nimamo česa izgubiti. Tam nas čaka lepo vzdušje za igranje, najpomembneje pa je, da svojo kožo čim dražje prodamo," pravi trener Tiselj, ki pred igralke ne postavlja imperativa zmage: "Nikoli od nobene svoje ekipe nisem zahteval točk, zmage. Vedno sem zahteval le to, da dajo svoj maksimum. Če to naredijo, potem sem zadovoljen ne glede na rezultat. Ponavadi pa je tako, da če daš maksimum, potem tudi zmagaš."

Tiselj se zaveda, da bo težko nadoknaditi poraz proti Romunkam pred domačimi gledalci. "Eno priložnost na poti proti polfinalu smo zapravili na tekmi z Valceo. Težko se je sicer vračati proti Budućnosti, ki je letos res suverena. V lanski sezoni so v klubu naredili veliko potezo, ko so eno ključnih igralk suspendirali zaradi kršitve klubskega pravilnika in s tem še bolj združili ekipo. Proti njej bomo mi poskušali čim dražje prodati svojo kožo in se pokazati v najboljši luči. Nikoli pa ne veš, kako se bo tekma odvila," pred gostovanjem v Podgorici napoveduje Tiselj.

Krimov trener v svoji ekipi pogreša pravo vodjo in motivatorko na igrišču - takšno, kot jo ima Oltchim v vratarki Luminiti Dinu. Nekdanja Krimova vratarka je po tekmi v Ljubljani tudi ošvrknila odnos slovenskih prvakinj do igre, očitala jim je pomanjkanje borbenosti in agresivnosti, Tiselj pa o tem dodaja: "Te zadeve niso preproste. Za vse je potreben čas. Imamo določene igralke, ki imajo kakovost. Gre pa pri tem tudi za neko življenjsko zrelost, za željo. Seveda pa se morajo vse zadeve tudi 'poklopiti'. Če govorimo o vratarkah: Jelena Grubišić je ena najmlajših vratark na vrhunski ravni in ona bo gotovo iz leta v leto boljša. Mislim, da je v perspektivi lahko ona nova Luminita."

Tekma Budućnost - Krim Mercator bo v nedeljo, 12. februarja 2012, ob 19. uri. Sodila jo bosta Madžara Miklos Andorka in Robert Hucker, delegat pa bo Makedonec Marjan Načevski.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)