11. 2. 2012

Velenjčani na prvi tekmi osmine finala pokala EHF niso imeli težav z gosti iz Izraela

Gorenje si je že po prvi tekmi osmine finala pokala EHF verjetno zagotovilo napredovanje v četrtfinale. Velenjčani so v Slovenj Gradcu brez težav opravili z izraelskim klubom Maccabi Rishon Le Zion s 40:24 (19:9).

 

 

Gorenje Velenje - Maccabi Rishon Le Zion 40:24 (19:9)

 

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev: 700, sodnika: Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).

 

Gorenje Velenje: Gajić (15 obramb), Taletović, Melić 3, Medved 3, Bezjak 2, Pucelj, Manojlović 10, Dolenec 5, Rutar, Cehte 6, Miklavčič 3, Gaber 2, Golčar 3, Gams, Bajram 1, Šimič 2.

 

Maccabi Rishon Le Zion: Strat, Arwas, Luzon 1, Neeman 2, Friedmann, Langlive 1, Stelman, Avraham, Geva 1, Rosca 3, Rosental 8, Filip 8, Rubin.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), Maccabi Rishon Le Zion 4 (2).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Maccabi Rishon Le Zion 6 minut.

 

 

 

Velenjčani so si po prepričljivi in učinkoviti predstavi proti Izraelcem v Slovenj Gradcu praktično že zagotovili napredovanje v četrtfinale evropskega pokala EHF. Povratna tekma v predmestju Tel Aviva čez teden dni bo za slovenske podprvake zaradi tega zgolj formalnost.

 

 

Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so bili absolutni gospodarji igrišča v Slovenj Gradcu, ki je zaradi zasedenosti Rdeče dvorane (teniški dvoboj Davisovega pokala Slovenija - Danska) gostila evropsko preizkušnjo Gorenja in Maccabija. Velenjske "ose" so bile za goste iz Izraela, ki so v minulem krogu senzacionalno izločili ruske rokometaše iz kluba SKIF Krasnodar, enostavno premočne.

 

 

Že na začetku tekme so Velenjčani povedli s 3:0, po slabih sedmih minutah pa so vodili kar s 7:1. Slovenski klub je neusmiljeno polnil izraelsko mrežo, v prvem polčasu pa je izstopal Nikola Manojlović, ki je šestkrat zadel v polno. Že do polčasa si je Gorenje priigralo deset zadetkov prednosti (19:9) in ostalo je le vprašanje, kolikšna bo končna razlika v njegovo korist.

 

 

V pravi igri mačke z mišjo so na koncu igralci Gorenja slavili kar s 16 zadetki prednosti - 40:24. Pri zmagovalcih sta bila strelsko najučinkovitejša srbski reprezentant Nikola Manojlović z desetimi zadetki in Klemen Cehte s šestimi, izkazal pa se je tudi vratar Ivan Gajić, ki je zaustavil 15 tekmečevih strelov. Pri gostih sta bila velenjskim rokometašem enakovredna le izraelski reprezentant Ariel Rosental in Romun Marian Filip, ki sta sta dosegla po osem zadetkov.