15. 2. 2012

Rokometašem Cimosa na poti na tekmo evropske lige prvakov v Hamburgu nagaja vreme

V devetem krogu v skupini C v evropski ligi prvakov čaka rokometaše Cimosa težko gostovanje pri vodilnem Hamburgu v Nemčiji. Tekma Hamburg - Cimos bo v četrtek, 16. februarja 2012, ob 19. uri, Koprčanom pa jo je med današnjim potovanjem že krepko zagodlo vreme.

 

 

Koprski rokometaši bi po prvotnem potovalnem programu že morali prispeti v Hamburg, a so še vedno v domovini. Letališče v Münchnu je bilo v današnjih dopoldanskih urah zaprto zaradi slabega vremena, tako da se je koprska ekspedicija iz bližnjega Trsta, kjer bi nato prek Münchna morala nadaljevati pot do Hamburga, vrnila v Koper. V poznih popoldanskih urah se bo prek Benetk in Frankfurta ponovno odpravila proti prizorišču tekme devetega kroga lige prvakov.

 

 

"V Hamburg odhajamo povsem neobremenjeni. O zmagi ne razmišljamo, proti tako imenitni ekipi, kot je HSV, ki bo proti nam prav tako lahko zaigral brez rezultatskega pritiska, bi bilo to tudi iluzorno pričakovati. To ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo. Želimo se predstaviti v najboljši možni luči, a dejstvo je, da so za nas veliko bolj pomembni dvoboji, ki bodo na vrsti po gostovanju v Hamburgu. Predvsem mislim na zadnjo tekmo lige prvakov proti romunski Constanti, a tudi na vse naslednje obračune v domačem prvenstvu," pravi Cimosov desnokrilni igralec Matjaž Brumen.

 

 

Izbranci Fredija Radojkoviča še vedno upajo na drugo mesto v skupini C, kar bi jim v osmini finala prineslo - vsaj na papirju - nekoliko lažjega tekmeca. Po osmih krogih si delijo drugo mesto z makedonskim Metalurgom iz Skopja, oba kluba pa sta zbrala po deset točk (četrta je poljska Wisla Plock s sedmimi). Cimos bo na zadnjih dveh tekmah prvega dela po obračunu v Hamburgu na domačem igrišču igral še s Constanto. Metalurg bo v nedeljo gostoval pri poljski Wisli iz Plocka, v zadnjem krogu pa na domačem igrišču gostil Hamburg.

 

 

Cimos je na dosedanjih osmih tekmah lige prvakov dvakrat premagal ruski Sankt Peterburg ter po enkrat Constanto in poljsko Wislo iz Plocka. Remiziral je z Wislo in Metalurgom, doživel pa je tudi dva poraza (Hamburg doma in Metalurg v gosteh). V letošnji ligi prvakov sta se Cimos in Hamburg že pomerila oktobra lani, ko je v četrtem krogu skupine C v dvorani Bonifika nemški klub zmagal z minimalno razliko (24:23).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)