16. 2. 2012

Cimos poskrbel za senzacijo na gostovanju v Nemčiji in remiziral s favoriziranim Hamburgom

Rokometaši Cimosa so v devetem krogu evropske lige prvakov poskrbeli za senzacijo v Nemčiji. Proti favoriziranemu Hamburgu so Koprčani v skupini C iztržili neodločen izid (27:27), v zadnjih sekundah tekme pa so imeli tudi priložnost za zmago.

 

 

Hamburg - Cimos Koper 27:27 (15:14)

 

Hamburg - Mestna dvorana, gledalcev: 3200, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).

 

Hamburg: Kraus 1, Schröder 1, Duvnjak 1, Lacković, Flohr 6, Vori 3, B. Gille 2, G. Gille, Vugrinec, Lindberg 6 (5), Schulze 1, Lijewski 1, Hens 5, Schliedermann, Bitter, Beutler.

 

Cimos Koper: Skoko 2, Dobelšek 3, Brumen 7 (3), Čemas, Bombač 3 (2), Poklar 2, Džono, Krivokapić 2, Skube 1, Mlakar, Konečnik, Rapotec 3, Bogunović 3, Bundalo 1, Škof, Vran.

 

Sedemmetrovke: Hamburg 5 (5), Cimos Koper 7 (5).

 

Izključitve: Hamburg 6 minut, Cimos Koper 8 minut.

 

 

 

Na začetku tekme je Cimos (brez stebra obrambe Osmajića in Mlakarja, ki je vseh šestdeset minut sedel na klopi za rezervne igralce) trikrat povedel z zadetkom razlike (1:0, 2:1, 3:2), a je Hamburg trikrat izenačil, v osmi minuti pa po zadetku Hensa prvič povedel (4:3). Sledili sta še dve izenačenji, nato pa so Koprčani pri zaostanku s 5:6 v treh minutah naredili delni izid 4:0 in v 17. minuti so imeli gostje prednost treh zadetkov (9:6).


 

Domači trener Jens Häusler je bil prisiljen vzeti minuto odmora, po kateri je njegovo moštvo hitro poskrbelo za novo izenačenje (9:9 v 20. minuti). V zelo enakovredni in izenačeni igri so si Primorci med izključitvijo Lijewskega spet priigrali dva gola naskoka (13:11 v 27. minuti), vendar so gostitelji z igralcem manj kar dvakrat zapored zadeli v polno in spet vzpostavili rezultatsko ravnotežje (13:13).

Končnica prvega polčasa je spet pripadla Hamburgu, ki je po zaostanku s 13:14 dosegel še dva gola in na odmor odšel z minimalno prednostjo (15:14). Na začetku drugega dela je namesto vratarja Vrana v Cimosov gol stopil Škof, ki je poskrbel za nekaj odličnih obramb, a njegovi soigralci v polju tega niso znali izkoristiti. Na nasprotni strani je to uspelo igralcem nemškega kluba, ki so imeli v 38. minuti med drugo izključitvijo Tineta Poklarja prvič rekordno prednost na tekmi - 19:16.


 

Toda aktualni slovenski prvaki se niso predali: najprej so se nekajkrat približali samo na zadetek zaostanka (21:20, 21:22, 22:23), v 50. minuti pa po zadetku Brumna izenačili na 23:23. Ob Hamburgovem vodstvu s 24:23 je bil za dve minuti izključen Bombač, kar so Nemci seveda kaznovali, dosegli dva zadetka zapored in v 55. minuti je bilo spet plus tri za domače moštvo (26:23).


 

Za goste iz Kopra sta bila nato učinkovita Poklar in Brumen, tako da je imela četa trenerja Radojkoviča v 56. minuti znova le zadetek zaostanka (25:26). V naslednji minuti je bil uspešen Lindberg (27:25), kmalu zatem pa je moral na klop za kaznovane njegov soigralec Flohr. Z igralcem več je za Cimos najprej zadel Krivokapić, minuto in petnajst sekund pred koncem pa še Brumen in na semaforju je bilo 27:27.

Gostitelji so krenili v zadnji napad, v katerem pa je odlični Škof zapored ustavil kar dva njihova strela. V hitrem koprskem protinapadu se je kapetan Rapotec deset sekund pred koncem sam znašel pred vratarjem Bitterjem, a je ta ustavil njegov strel. Do odbite žoge je prišel Brumen, nad njim pa je eden Hamburgovih igralcev naredil prekršek (izključen je bil za dve minuti), a je ura kar tekla do izteka rednega dela igre.


 

Madžarska sodnika sta zaradi tega uro vrnila za pet sekund nazaj (59:55), Cimos pa je imel priložnost za še en napad. Po uigrani kombinaciji se je Bombač znašel na šestmetrski črti in streljal pod očitnim prekrškom nemške obrambe, toda sodnika nista piskala sedemmetrovke. Namesto tega sta pokazala le na devetmetrovko, Brumnov strel pa je pomagal ustaviti tudi nemški blok visokih igralcev.


 

Na drugi tekmi v tej skupini je romunska Constanta na domačem igrišču izgubila proti ruskemu St. Peterburgu s 24:26 (9:12).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)