17. 2. 2012

Maribor Branik bo dvoboj v Gradačcu začel z osmimi zadetki prednosti iz dvorane Tabor

Na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge je Maribor Branik v domači dvorani Tabor premagal Gradačac iz Bosne in Hercegovine z osmimi zadetki razlike (30:22). Povratni dvoboj bo v soboto, 18. februarja 2012, ob 19. uri.

Mariborčani so na prvi tekmi ob polčasu vodili le s tremi zadetki prednosti (12:9), toda v nadaljevanju so - že po osmih minutah drugega polčasa so vodili z 18:10 - povsem nadigrali goste iz Bosne in Hercegovine ter na koncu slavili s 30:22. Za visoko zmago sta bila najzaslužnejša strelsko razpoložena in učinkovita Simon Razgor in Mario Šoštarič, ki sta v dvorani Tabor zadela vsak po osemkrat.

"Pred domačimi gledalci smo opravili samo en del naloge, saj je to bil šele prvi polčas našega dvoboja z Gradačcem. Toda z dobro predstavo na gostovanju v Bosni in Hercegovini želimo napredovati v četrtfinale pokala challenge, zato smo se na tekmo dobro pripravljali. Zagotovo niti Gradačac še ni vrgel puške v koruzo in se bo želel v najboljši luči predstaviti na domačem igrišču, a sem prepričan, da smo kakovostnejše moštvo," ocenjuje trener mariborskega kluba dr. Marko Šibila.

Mariborčani so v sredo v 19. krogu v 1. NLB Leasing ligi gostovali pri Jeruzalemu Ormožu, zmagali z desetimi zadetki razlike (34:24) in se gostiteljem oddolžili za jesenski poraz v dvorani Tabor (24:29). Generalka je torej uspela, a igralec Simon Razgor opozarja: "Proti Gradačcu smo si priigrali visoko prednost, a kljub temu je potrebno biti previden. Če ne greš v tekmo maksimalno, se ti to lahko hitro maščuje. Gradačac je poleg tega vroč teren in če bodo gostitelji na začetku tekme visoko povedli, se lahko hitro znajdemo v položaju, ko ne bomo več mirni. Zato upam, da bomo že od prve minute igrali zavzeto."

Kapetan Razgor seveda ni mogel mimo neprijetnega dogodka s prve tekme, ko je skupina mariborskih navijačev žaljivo skandirala v zvezi z genocidom v Srebrenici. "Zavedamo se, da za to, kar se je zgodilo v Mariboru, nismo krivi niti igralci niti naš celoten klub. Mislim, da se tudi v gostujočem klubu iz Gradačca zavedajo, da to ni naše maslo. Takoj po tekmi smo se gostom opravičili. Menim, da so opravičilo sprejeli in da v Gradačcu ne bo težav," pričakuje Razgor.

Razgor napoveduje, da se bo Maribor Branik uvrstil v četrtfinale evropskega challenge, v katerem bodo Štajerci dobili nasprotnika na torkovem žrebanju na Dunaju. "Gradačac zdaj seveda poznamo precej bolje, kot smo ga pred prvo tekmo v Taboru. Glede na kakovostno razliko med moštvoma in našo visoko prednost s prve tekme v domači dvorani mislim, da bi morali napredovati v naslednji krog evropskega pokalnega tekmovanja," meni kapetan Razgor.

Tekma Gradačac - Maribor Branik bo v soboto, 18. februarja 2012, ob 19. uri. Sodila jo bosta Makedonca Sašo Krkačev in Gjoko Kolevski, delegat pa bo Črnogorec Radoš Rakočević.