17. 2. 2012

Igralci Gorenja so si že na prvi tekmi verjetno zagotovili napredovanje v četrtfinale pokala EHF

Z zmago s kar 16 zadetki razlike (40:24) proti izraelski ekipi Maccabi Rishon Le Zion na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala EHF si ej Gorenje verjetno že zagotovilo uvrstitev v četrtfinale. Povratna tekma bo v soboto, 18. februarja 2012, ob 19. uri v Izraelu.

Aktualni slovenski podprvaki so morali zaradi teniškega dvoboja Davisovega pokala med Slovenijo in Dansko v Rdeči dvorani rokometaše Maccabija gostiti v dvorani v Slovenj Gradcu. Toda za moštvo trenerja Branka Tamšeta tudi to ni bila ovira, da ne bi gostov premagali z razliko, ki Velenjčanom skoraj zanesljivo zagotavlja napredovanje v četrtfinale evropskega pokala EHF.

Po zmagi s 40:24 je bil velenjski trener Branko Tamše upravičeno zadovoljen: "Dobro smo se pripravili na Maccabijevo igro, v tekmo pa smo šli z željo, da si priigramo čim višjo končno prednost. Odlično smo začeli, v enakem slogu pa nadaljevali tako v obrambi kot v napadu. Toda ne glede na to, da smo se verjetno že uvrstili v četrtfinale, si želim, da bi zmagali tudi na povratni tekmi v Izraelu."

Velenjčani so proti Izraelu odpotovali za vtobusom do Dunaja, nato z letalom do Carigrada in nato Tel Aviva, zatem pa znova z avtobusom v predmestje glavnega mesta države. Čeprav so njegovi igralci Maccabiju nasuli kar 40 zadetkov in na koncu zmagali s 16 razlike, trener Tamše opozarja: "Nikakor ne gremo v Izrael samo na izlet. Visoka končna razlika v našo korist v veliki meri zamegli kakovost nasprotnika, ki goji hitro igro. Toda res je, da imamo mi širši igralski kader in da smo telesno močnejši, poleg tega pa tudi precej kakovostnejši."

Na tekmi proti Maccabiju v Slovenj Gradcu sta se poškodovala Matej Gaber (gleženj) in Niko Medved (tetiva), kljub njuni odsotnosti pa so Velenjčani na sredini prvenstveni tekmi na gostovanju v Izoli visoko zmagali (28:19). "Generalka za povratno tekmo z Maccabijem je v celoti uspela. V prvem polčasu je še bilo napeto, v drugem pa smo stvari postavili nasvoje mesto in naredili želeno in visoko razliko. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in pripravljeni smo bili na pritisk s tribun v dvorani, v kateri so pred nami zmagali le Celjani," je generalko v Izoli opisal kapetan Marko Bezjak.

Tekma Maccabi Rishon Le Zion - Gorenje Velenje bo v soboto, 18. februarja 2012, ob 19. uri. Sodila jo bosta Romuna Robert Harabagiu in Silviu Stanescu, delegat pa bo Grk Panagiotis Antonopoulos.