18. 2. 2012

Velenjčani dobili tudi povratno tekmo evropskega pokala EHF proti Maccabiju v Izraelu

Po zmagi na prvi tekmi v Slovenj Gradcu (40:24) je Gorenje dobilo tudi povratni dvoboj osmine finala pokala EHF proti ekipi Maccabi Rishon Le Zion. V Izraelu so Velenjčani zmagali z 32:30 (18:12).

 

 

Maccabi Rishon Le Zion - Gorenje 30:32 (12:18)

 

Tel Aviv - Športna dvorana, sodnika: Harabagiu in Stanescu (oba Romunija).

 

Maccabi Rishon Le Zion: Luzon, Neeman, Friedman 5, Langlive 4, Stelman, Avraham 2, Birenbaum 2, Fried 3, Vasile, Geva 1, Aharon, Rosca 5, Rosental 1, Filip 7, Reuven, Shikloshi.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Melić 6, Bezjak 1, Pucelj 2, Manojlović 7, Dolenec 4, Taletovič, Cehte 3, Miklavčič 2, Gaber, Golčar, Bajram, Simič 3, Dujmovič 2.

 

Sedemmetrovke: Maccabi Rishon Le Zion 7 (6), Gorenje Velenje 4 (4).

 

Izključitve: Maccabi Rishon Le Zion 6 minut, Gorenje Velenje 6 minut.

 

Rdeči karton: Vasile (Maccabi Rishon Le Zion, 49. minuta).

 

 

 

Potem ko so slovenski podprvaki prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF (zaradi zasedenosti Rdeče dvorane so jo odigrali v Slovenj Gradcu) dobili kar s 16 zadetki razlike, je bilo jasno, da je potnik v četrtfinale odločen. Kljub temu so Velenjčani zmagali tudi na povratnem dvoboju v predmestju Tel Aviva in se s skupnim izidom 72:54 uvrstili med osem najboljših v tem pokalnem tekmovanju.

Moštvo trenerja Branka Tamšeta je že na začetku povratnega dvoboja jasno pokazalo, da je prišlo tudi na gostovanju pri Maccabiju po novo zmago. Gorenje je hitro povedlo s 5:1, kmalu pa je razlika v korist gostov iz Slovenije znašala že pet zadetkov (8:3).

 

 

Maccabi Rishon Le Zion ni uspel izkoristiti niti zaporednih izključitev Roka Golčarja in Petra Puclja v 19. minuti. Velenjčani so v 25. minuti vodili s 14:8, z enako razliko pa sta ekipi tudi odšli na odmor (18:12).

 

 

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Gorenje je še naprej pridno polnilo Maccabijevo mrežo, gostitelji pa so v zadnji četrtini tekme vendarle uspeli nekoliko ublažiti poraz. V 47. minuti so zaostajali za tri gole (23:26), kljub temu pa se jim do zadnjega znaka sirene ni uspelo približati na manj kot dva zadetka razlike.