18. 2. 2012

Celjani še drugič premagali Dance in se uvrstili v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalcev

Igralci Celja Pivovarne Laško so se uvrstili v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalcev. Potem ko so Aarhus premagali že na prvi tekmi osmine finala na Danskem (23:22), so bili boljši tudi v Zlatorogu s 26:24 (12:11).

 

 

Celje Pivovarna Laško – Aarhus 26:24 (12:11)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1100, sodnika: Dentz in Reibel (oba Francija).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (22 obramb), Skok, Mlakar 1, Marguč 3, Žuran, Razgor 3, Toskić 3, Ranevski, Poklar 3, Poteko 2, Metličić, Zelenović 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Žvižej 7 (4).

 

Aarhus: Nielsen (11 obramb), Larsen (4 obrambe), Vilstrup, Kalstrup, Mazur 3, Holst 2, Thoustrup 3, R. Nielsen 4 (4), Hansen 2, Lind 2, M. Nielsen 3, Pettersson, Jorgensen 1, Pinnonen, V. Rasmussen 2, Saad 2.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Aarhus 5 (4).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14 minut, Aarhus 8 minut.

 

 

 

Celjani (v ekipo se je vrnil Matevž Skok, še vedno pa ni bilo Gregorja Potočnika, ki okreva po operaciji očesa) so na začetku tekme presenetljivo zaostajali z 0:3, toda po zaslugi odličnega vratarja Dejana Perića (skupaj kar 22 obramb) so v deveti minuti po zadetku Davida Razgorja izenačili na 4:4.


 

Dve minuti kasneje je Vid Poteko poskrbel za prvo vodstvo gostiteljev, ob izključitvi istega igralca pa je Luka Žvižej s sedmih metrov poskrbel za prvo vodstvo pivovarjev z dvema zadetkoma prednosti. Kmalu po vrnitvi na igrišče je bil Vid Poteko že drugič izključen, a so njegovi soigralci kljub številčnemu minusu z zadetkom Nemanje Zelenovića prvič povedli s tremi goli naskoka.


 

Aarhus se je z igralcem manj približal le na zadetek zaostanka, v predzadnji minuti pa je poskrbel za izenačenje na 11:11. Luka Žvižej je postavil končni izid prvega dela igre (12:11), nato pa je vratar Dejan Perić ustavil strel s sedmih metrov in preprečil izenačenje.

Po treh obrambah Dejana Perića in delnem izidu 3:0 na začetku drugega polčasa so Celjani prišli do vodstva s 15:12. Nato so prednost povišali na štiri, nato pa sta bila zapored izključena Alem Toskić in Žiga Mlakar. A Dejan Perić je nekajkrat odlično posredoval, po vrnitvi na igrišče pa je Žiga Mlakar zadel za plus pet (19:14).


 

Še v isti minuti je moral Žiga Mlakar znova na klop za kaznovane igralce, Skandinavci so dvakrat zapored zadeli v polno za zmanjšanje zaostanka na 19:16, toda v 52. minuti je Nejc Poklar z igralcem manj (izključen je bil Igor Žabič) svojemu moštvu priigral najvišje vodstvo na tekmi v Zlatorogu s šestimi zadetki naskoka (22:16).


 

Štiri minute pred koncem je bilo 24:19 za Celje Pivovarno Laško, a so gostje naredili delni izid 3:0 in se v predzadnji minuti približali na 24:22. Enaka razlika je bila tudi v zadnji (25:23), vse dvome o zmagovalcu pa je z zadetkom ob številčni premoči Aarhusa (izključen je bil Alem Toskić) odpravil David Razgor. Celjani so tako še drugič premagali klub iz dežele aktualnih evropskih prvakov, nasprotnika v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalcev pa bodo dobili na torkovem žrebanju na Dunaju.