18. 2. 2012

V pokalu challenge Mariborčani izgubili v Gradačcu, a se vseeno uvrstili v četrtfinale

Čeprav so izgubili povratno tekmo osmine finala proti Gradačcu v Bosni in Hercegovini s 26:31 (14:13), so se rokometaši Maribora Branika uvrstili v četrtfinale pokala challenge. Prvi dvoboj v Mariboru so namreč dobili s 30:22.

 

 

Gradačac - Maribor Branik 31:26 (13:14)

 

Gradačac - Sejemska dvorana, gledalcev: 650, sodnika: Krkačev in Kolevski (oba Makedonija).

 

Gradačac: Stojanović, Radulović, Trakić 3, Osmanović 3, Šahdanović 4, Duraković, Hrnjić, Šijaković 10 (3), Ilić 3, Ignjić 1, Kadić, Doborac 5 (1), Isić, Sarajlić 2, Džinović.

 

Maribor Branik: Lončar, Kramar, Čudić, Mirković 5, Tarabochia 5, Svalina, Oštir, Špelić 1, Razgor 4, Pučnik 2, Fister, Lesjak, Djukić, Šoštarič 5, Kleč 4, Špende.

 

Sedemmetrovke: Gradačac 4 (4), Maribor Branik 0.

 

Izključitve: Gradačac 2 minuti, Maribor Branik 12 minut.

 

 

 

Nabito polna dvorana v Gradačcu je ne glede na neprimerno in žaljivo skandiranje skupine mariborskih navijačev na prvi tekmi v dvorani Tabor tokrat lepo pozdravila obe moštvi. Kljub žvižgom ob predstavitvi rokometašev Maribora Branika je celotno občinstvo vstalo in z močnim aplavzom pozdravilo napis na transparentu, ki so ga razgrnili gostje: "Poštujemo vas!" (Spoštujemo vas).

 

 

Rokometaši mariborskega Branika so kljub prednosti osmih golov s prve tekme že od prve minute prevzeli pobudo na igrišču v Bosni in Hercegovini in z učinkovitimi napadi utišali glasne gledalce v dvorani. Domačinom je le enkrat uspelo povesti - v tretji minuti, ko je za 2:1 zadel Rašid Osmanović. Mariborčani so večkrat povedli tudi s tremi zadetki, a so na odmor kljub temu odšli z minimalno razliko (14:13).

V nadaljevanju so varovanci trenerja Marka Šibile nadaljevali v enakem ritmu in v 39. minuti z dvema zaporednima zadetkoma Maria Šoštariča ušli na 20:15. Vendar je domačim rokometašem na krilih razpoloženega Slavena Šijakovića v 51. minuti uspelo izenačiti. Mariborski strateg Šibila je vzel minuto odmora in najprej je kazalo, da je ta znova zbudila njegove igralce, saj so ti takoj povedli z dvema goloma razlike.

 

 

Šibila je naredil nekaj menjav, a kot se je izkazalo v nadaljevanju, igralci s klopi niso upravičili njegovega zaupanja. Rokometaši Gradačca so še enkrat izvedli preobrat in v 55. minuti z golom Šijakoviča povedli (27:26). S tem so se prebudili tudi njihovi navijači, ki so jim dali krila ter jih popeljali do zmage, vseeno pa je bil seveda Gradačac daleč od morebitnega napredovanja v četrtfinale pokala challenge.