21. 2. 2012

Odmevi iz taborov Gorenja, Celja Pivovarne Laško in Maribora Branika po žrebanju

Najtežjega nasprotnika med tremi slovenskimi klubi je na žrebu na Dunaju dobilo Gorenje, ki se bo pomerilo s klubom Rhein Neckar Löwen (Nemčija). Vsaj na papirju bosta imela lažje delo Celje Pivovarna Laško proti Benfici (Portugalska) in Maribor Branik proti Maccabiju (Izrael).


Med osmimi klubi na žrebanju četrtfinalnih parov v evropskem pokalu EHF so bili kar trije nemški in na enega izmed njih (Rhein Neckar Löwen) je naletelo tudi Gorenje. "Na žreb nimamo vpliva. Prišlo smo do četrtfinala, tukaj pa nam je sreča pri žrebu obrnila hrbet, saj smo dobili najtežjega možnega nasprotnika. Mi se bomo do marca na tekmeca dobro pripravili in nato potrudili na vso moč. Seveda pa gre za močno ekipo, ki si v tem tekmovanju želi priti do konca, saj ne igrajo lige prvakov. Po drugi strani pa je prav to izziv tudi za nas, naše navijače in prepričan sem, da bomo drago prodali svojo kožo," napoveduje trener Gorenja Branko Tamše.


Več sreče so imeli rokometaši Celja Pivovarne Laško v pokalu pokalnih zmagovalcev. Pivovarji bodo igrali proti lizbonski Benfici, prva tekma pa bo v dvorani Zlatorog. "Glede na to, da sta bila v bobnu dva nemška predstavnika, smo z žrebom lahko zadovoljni. A po drugi strani vemo, da je portugalski rokomet v vzponu. Reprezentanca se je s Portugalci srečala v kvalifikacijah za EP 2012 in se bo tudi v kvalifikacijah za SP 2013, zato se zavedamo, da so zelo močni. Nisem še uspel pogledati, kdo vse v Benfici igra, a zanesljivo je nasprotnik zelo atraktiven in težko bo. Mi bomo seveda naredili vse za zmago," je razplet žreba na Dunaju ocenil direktor celjskega kluba Roman Pungartnik.


V pokalu challenge bodo Mariborčani igrali z Maccabijem iz Tel Aviva in tudi Mariborčanom je žreb določil prvo tekmo doma. Maccabi iz Tel Aviva je sicer bolj poznan po nogometnem in košarkarskem moštvu, rokometno moštvo pa letos prvič nastopa v evropskih tekmovanjih. "O našem nasprotniku v tem trenutku še ne morem reči čisto ničesar, saj ga ne poznamo. Dejstvo je, da so v obeh dosedanjih krogih zmagali z majhno razliko. Ampak naprej jih bo treba dobro preučiti, preden bi dajali kakršne koli napovedi. Po drugi strani je pot v Izrael kar dolga, a se bomo tudi tokrat maksimalno potrudili, da bi čim bolj dostojno zastopali mariborski in slovenski rokomet ter napravili vse, da se uvrstimo v naslednji krog," pravi trener mariborskega kluba dr. Marko Šibila.



Znani nasprotniki treh slovenskih moških klubov v četrtfinalih evropskih pokalnih tekmovanj