23. 2. 2012

Rokometašice Krima Mercatorja čaka v Stožicah evropski obračun s favorizirano Budućnostjo

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v petek, 24. februarja 2012, ob 18.30 v dvorani v Stožicah odigrale tekmo četrtega kroga drugega dela v evropski ligi prvakinj. Njihov nasprotnik bo Budućnost iz Podgorice, ki je prvo medsebojno tekmo v Črni gori dobila z 29:21.


 

Po šestih evropskih tekmah brez zmage (dva neodločena izida in štirje porazi) so slovenske prvakinje neuspešen niz prekinile z uspehom na gostovanju pri Metzu v Franciji (21:20), zdaj pa v Stožice prihaja Budućnost, ki je na letošnjih devetih tekmah v ligi prvakinj kar osemkrat zmagala. "V Podgorici smo bili ena redkih ekip, ki je domačinke držala v šahu kar dve tretjini tekme, a smo na koncu vseeno ostali praznih rok. Budućnost je v tem trenutku najbolje voden in najbolje organiziran klub v Evropi, ki je na vseh področjih pripravljen za naskok na evropski vrh. Edino, kar jim lahko to prepreči, je morebitna poškodba katere izmed glavnih igralk," o črnogorski ekipi govori Krimov trener Tone Tiselj.


 

Tiselj namenja Budućnosti (v prejšnjem krogu je na gostovanju pri Oltchimu v Romuniji zmagala kar z desetimi zadetki razlike - 34:24) vlogo absolutnega favorita tudi v Stožicah. "Ekipa iz Podgorice igra v obrambi maksimalno agresivno in kolektivno, v napadu pa zelo disciplinirano, pametno in učinkovito. Imajo vrhunsko in obsežno kombinatoriko, saj v igri uporabljajo več kot dvajset kombinacij. Brez dvoma nas čaka obračun s trenutno najmočnejšo ekipo v Evropi, ki pa jo lahko presenetimo ob njenem najslabšem dnevu in našem najboljšem," nasprotnika v četrtem krogu v skupini 2 analizira trener Tiselj.

V soboto v Metzu je Krimova rokometašica Gorica Ačimović na začetku drugega polčasa dobila udarec v hrbet, po njenem odhodu z igrišča pa je sledil tudi velik padec v igri slovenskih prvakinj. "V Podgorici smo se skoraj tri četrtine tekme enakovredno kosale z Budućnostjo. Toda nato so se začele pojavljati napake v našem napadu, kar so domače rokometašice spretno izkoristile in v hitrih (pol)protinapadih dosegale lahke zadetke. A mislim, da lahko pred domačimi navijači v Stožicah sestavimo dva dobra polčasa, ključ do morebitnega uspeha pa bo seveda spet igra v obrambi," ocenjuje Gorica Ačimović, ki je bila pred dvema sezonama evropska prvakinja v dresu Viborga.


 

Po mnenju Ačimovićeve je Krim Mercator z zmago v Franciji, s katero je prekinil niz treh zaporednih porazov v evropski ligi prvakinj (Larvik, Oltchim, Budućnost), še dodatno pridobil na samozavesti. "Tekma s Črnogorkami je za nas biti ali ne biti v boju za uvrstitev v polfinale. Na tej tekmi, ki je seveda zelo pomembna predvsem za naš klub, se bo pokazalo, ali smo prave ali ne. Če bomo v obrambi tako uspešno ustavile Bojano Popović in Katarino Bulatović, kot smo ju v Podgorici, bomo opravile že velik del naloge," pravi Ačimovićeva.


 

Na prvi tekmi v Podgorici kapetanka Ljudmila Bodnjeva ni igrala, se je pa lahko z roba igrišča prepričala o kakovosti črnogorske ekipe. "Lahko bi rekla, da Budućnost sploh nima šibkih točk. Črnogorke imajo trenutno eno najboljših obramb v evropski ligi prvakinj in izjemen napad na čelu z Bojano Popović in Katarino Bulatović. Prepričana sem, da lahko z dobro igro v obrambi ustavimo napad Budućnosti, toda več težav bi lahko naša ekipa imela v napadu, čeprav smo ves teden delale tudi na tem," opozarja Ljudmila Bodnjeva in dodaja: "Če bomo odpravile naše napake s tekme v dvorani Morača, je vse mogoče."

Barbara Varlec-Lazovič po porodu seveda še ne igra na prejšnji ravni, kar je povsem logično in razumljivo. Kljub temu je levoroka Krimova igralka prepričana, da možnosti za uvrstitev v polfinale še vedno obstajajo: "Nihče ni nepremagljiv in to velja tudi za Budućnost, čeprav prihaja v Stožice kot velik favorit. A najpomembneje je, da preprečimo velika nihanja v naši igri in da odigramo na visoki ravni vseh šestdeset minut. Dobro smo analizirali prvo tekmo v Podgorici in videli naše napake, ki jih moramo doma odpraviti ali vsaj spraviti na minimum."

 

 

Tekma Krim Mercator - Budućnost bo v petek, 24. februarja 2012, ob 18.30. Sodila jo bosta Hrvata Dalibor Jurinović in Marko Mrvica, delegat pa bo Madžar Sandor Andorka.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)