23. 2. 2012

Moška članska reprezentanca Slovenije bo od 4. do 6. aprila nastopila na turnirju v Innsbrucku

V okviru tedna EHF, ki je namenjen reprezentančnim dejavnostim, bo moška članska izbrana vrsta Slovenije nastopila na močnem mednarodnem turnirju v Innsbrucku v Avstriji. Od 4. do 6. aprila 2012 bodo njeni nasprotniki gostitelji, Čehi in Grki.

Po uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu v Srbiji, na katerem je slovenska moška reprezentanca osvojila šesto mesto, ni počitka za varovance selektorja Borisa Deniča. V tednu, ki ga evropska rokometna zveza (EHF) namenja reprezentančnim dejavnostim, se bo odzvala vabilu avstrijske rokometne zveze in od 4. do 6. aprila 2012 nastopila na močnem mednarodnem turnirju v Innsbrucku.

Ob gostiteljici Avstriji in Sloveniji se bosta turnirja (prva dva kroga bosta potekala v Innsbrucku, tretji pa v Kufsteinu) udeležili še reprezentanci Češke in Grčije.

"S to akcijo začenjamo priprave za dodatne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2013 in tekmi s Portugalsko. Turnir v Avstriji bo nadaljevanje dela reprezentance z igralci, ki imajo manj nastopov na visoki ravni in bo priložnost za nabiranje izkušenj," je povedal selektor slovenske reprezentance Boris Denič, ki bo svoje varovance zbral 1. aprila.

Slovenijo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na SP 2013 čakata tekmi s Portugalsko. Prva bo v Sloveniji 9. ali 10. junija 2012, povratna pa teden dni kasneje na Portugalskem.

SPORED TURNIRJA V INNSBRUCKU:

1. krog - četrtek, 4. april 2012 (Innsbruck):

ob 18.00: Slovenija - Grčija

ob 20.15: Avstrija - Češka

2. krog - petek, 5. april 2012 (Innsbruck):

ob 18.00: Češka - Slovenija

ob 20.15: Avstrija - Grčija

3. krog - sobota,  6. april 2012 (Kufstein):

ob 14.00: Češka - Grčija

ob 16.00: Avstrija - Slovenija