24. 2. 2012

Krim Mercator v četrtem krogu lige prvakinj izgubil v domači dvorani proti Budućnosti (26:27)

V četrtem krogu drugega dela tekmovanja v evropski ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele že tretji poraz. V domači dvorani Stožice so slovenske prvakinje izgubile proti črnogorski Budućnosti iz Podgorice s 26:27 (9:14).

 

 

Krim Mercator - Budućnost 26:27 (9:14)

 

Ljubljana - Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 2500, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).

 

Krim Mercator: Grubišić (10 obramb), Guberinić, Mavsar 4 (1), Šon 1, Šerić 1, Stefanišin (4 obrambe), Bodnjeva 2, Varlec Lazović 5, Bille Hansen, Koren 3, Janković, Gregorc, Penezić 7 (1), Franić 1, Šoberl, Aćimović 2.

 

Budućnost: Miljanić 3, Radović, A. Bulatović, Savić 4, Jovetić 2, Woltering (7 obramb), Popović 6 (2), Tacalie, Barjaktarović (5 obramb), Vukčević, K. Bulatović 5, Cvijić 5, Mehmedović 1, Gjorgijevska, Knežević 1, Lazović.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (2), Budućnost 4 (2).

 

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Budućnost 12 minut.

 

Rdeči karton: Cvijić (Budućnost, 60. minuta).

 

 

 

Izbranke Toneta Tislja so z novim porazom proti favorizirani Budućnosti sicer še ostale v igri za polfinale, a glede na prikazano igro v določenih obdobjih tekem bo to v boju z romunskim Oltchimo težko uresničiti. Že na prvi medsebojni tekmi z Budućnostjo je bila za Ljubljančanke usodna slaba igra v napadu. Ta je bila ključna tudi v Stožicah, predvsem v prvem polčasu so bile udarne domače "ofenzivke" povsem nebogljene.

 

 

To je vodilo do dovolj visoke prednosti gostij, da so te lahko kljub nekaterim padcem v igri znale igro pripeljati do zanje srečnega konca. Trener Tiselj je tekmo začel s pričakovano sedmerko: Jelena Grubišić v vratih, na krilih sta bili Tamara Mavsar in Kristina Bille-Hansen, na položaju krožne napadalke je zaigrala Andrea Šerić, na zunanjih položajih pa so začele Andrea Penezić, Kristina Franić in Gorica Aćimović.

Toda postava, ki praktično ves čas začenja tekme, se ni znašla proti čvrsti obrambi Budućnosti. Z nemočjo v napadu - krilni igralki sta uvodoma pokazali preveč spoštovanja do Clare Woltering in žoge pošiljali kar mimo vrat - si je hitro priigrala zaostanek dveh, v deseti minuti pa po zadetku Bojane Popović že treh zadetkov (2:5). Ker tudi v naslednjih minutah napad ni stekel, je Tiselj hitro posegel po minuti odmora.

 

 

Ta pa kljub sprva solidni predstavi Jelene Grubišić ni pomagala. Dragana Cvijić je namreč v 19. minuti povišala na 8:4, Milena Knežević pa po novi Krimovi napaki v napadu že na 9:4. Tudi nadaljnje minute niso prinesle veselja domačim navijačem (ki so v teh trenutkih tako kot domači strokovni štab glasno nasprotovali nekaterim sodniškim odločitvam), kajti podgoriške igralke so z lepimi kombinacijami brez večjih težav izigravale tudi postavljeno domačo obrambo.

 

 

Radmila Miljanić je tako v 22. minuti zadela že za 11:5, ob nebogljenem Krimu pa je to tudi že nakazalo razplet tekme. Zadetek Maje Savić za 12:5 je le še posul sol na velike rane Krimove napadalne igre. Te niso popravile niti menjave (Alja Janković, Barbara Lazović, Ljudmila Bodnjeva), tako da je gostiteljice med polčasoma čakalo veliko dela.

 

 

Drugi polčas je začela popolnoma prenovljena Krimova postava (z izjemo Grubišićeve in Mavsarjeve), Penezićeva, ki v prvem delu ni dosegla niti gola, pa je igrala v obrambi. V tej fazi igre so krimovke čvrsteje prijele tekmice, posledično pa je domačim rokometašicam uspelo v 38. minuti znižati na 14:17 in nato na 16:19.

 

 

Toda to je bilo praktično tudi vse s Krimove strani. Kakovostna razlika med ekipama je pač prevelika, nekaj golov naskoka je bilo za belo-modre iz Podgorice dovolj, da so nadzorovale igro, zadevale, ko je bilo potrebno (v 48. minuti so znova povedle za sedem - 24:17), ob tem pa imele občasno na svoji strani tudi malce sodniške pomoči.

A za poraz slednje ni bilo odločilno, vzroke zanj morajo v Ljubljani poiskati kar pri sebi in svoji - predvsem napadalni - igri. Njen vtis so sicer prvem po zaslugi Penezićeve v zadnjih trenutkih popravile: v 57. minuti so imele celo napad za znižanje zaostanka na 24:26, a ga zapravile s strelom v vratnico.

 

 

V predzadnji minuti je Budućnost vodila s 27:24, v zadnji pa so gostiteljice z zadetkoma Barbare Varlec Lazović in Alje Koren poraz zmanjšale na minimalno razliko (26:27).

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Tiselj: Sodniški kriterij nam ni šel na rokoRokometašice Krima Mercatorja čaka v Stožicah evropski obračun s favorizirano BudućnostjoFrantišek Šulc in Anita Görbicz na vrhu strelcev (strelk) v ligi prvakov (prvakinj)Liga prvakinj - 3. krog drugega dela