24. 2. 2012

Tiselj: Sodniški kriterij nam ni šel na roko

Z drugim porazom proti Budućnosti v drugem delu lige prvakinj so si igralke Krima Mercatorja še bolj zmanjšale možnosti za morebitno napredovanje v polfinale. Do konca tega dela tekmovanja jih čakata še tekmi z Oltchimom v gosteh in doma proti Metzu.

 

 

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Tekmo proti Budućnosti smo začeli zares nerazumljivo slabo. Res pa je tudi, da nam sodniški kriterij ni šel na roko. Obrambo smo igrali dobro, toda po nekaj dosojenih prekrških korakov in prebijanja so gostje to unovčile in dobile samozavest. Naše igralke pa so jo izgubile, zato sem se odločil menjati ekipo ter v igro poslati tiste, ki manj igrajo. Te so svojo minutažo dobro izkoristile. Tisto, kar je najbolj pomembno, pa je, da se igralka Krima bori do konca, do zadnje sekunde. Če bi tako igrali tudi proti Oltchimu, bi bil verjetno rezultat drugačen. Budućnost pa je precej kakovostnejša od nas, ima pa tudi eno izjemno igralko, ki je praktično ne moreš ustaviti."

 

 

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja: "Ko bi le vedele, kaj je vzrok za tako različne obraze v igri. Začele smo slabo, nadaljevale bolje, igro razširile tudi na krila. Morda danes nismo dovolj dobro zaprle njihovih glavnih strelk Bojane Popović in Katarine Bulatović, predvsem pa so žogo veliko podajale na krožno napadalko in dobile veliko sedemmetrovk. Ne vem, kje je tisto, kar nam še manjka. Mogoče še kakšno leto več skupaj. Budućnost je skupaj že pet let, dobro se poznajo, so uigrane, me pa smo se sestavile šele v tej sezoni. Smo pa ne glede na vse pokazale, da se lahko kosamo tudi z Budućnostjo."

Alja Koren, igralka Krima Mercatorja: "Proti Črnogorkam smo v obrambi zares pokazale, da znamo igrati in da smo močne. Med polčasoma smo si rekle, da je zdaj čas, da pokažemo vse, kar znamo. Tudi v napadu in da damo vse od sebe. To smo nato tudi naredile, a na žalost ni bilo dovolj za zmago ali vsaj neodločen izid."

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)