26. 2. 2012

Cimos v osmini finala evropske lige prvakov proti Sävehofu, Kielcam ali Realu Ademarju

Po porazu Metalurga proti Hamburgu (23:25) v zadnjem krogu lige prvakov so rokometaši Cimosa osvojili drugo mesto v skupini C. Na žrebanju na Danskem so njihovi možni nasprotniki švedski Sävehof, poljske Kielce in španski Reale Ademar.


 

Nemški prvaki iz Hamburga so z zmago na gostovanju v Makedoniji omogočili Koprčanom, da so na lestvici skupine C ohranili točko prednosti pred Metalurgom (13-12). Žrebanje parov osmine finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bo v torek, 28. februarja 2012, ob 11. uri v Horsholmu v neposredni bližini Koebenhavna na Danskem.


 

Glede na to, da je Cimos v skupini C osvojil drugo mesto, so njegovi trije možni nasprotniki tretjeuvrščene ekipe iz preostalih treh skupin: švedski Sävehof (skupina A), poljske Kielce (skupina B) in španski Reale Ademar (skupina D).


 

Z drugim mestom so si Koprčani priigrali tudi prednost povratne tekme na domačem igrišču. Prve tekme osmine finala v ligi prvakov bodo na sporedu med 14. in 18. marcem 2012, povratne pa med 21. in 25. marcem 2012.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Znanih vseh šestnajst udeležencev osmine finala v evropski ligi prvakov