13. 4. 2012

Dve ligaški tekmi v Šmartnem pri Litiji v končnici za obstanek pred praznimi tribunami

Odbor za arbitražo je zavrnil pritožbo RD Herz Šmartno na izrečeno kazen disciplinske sodnice, ki je zaradi dogodkov po koncu tekme RD Herz Šmartno – Istrabenz plini Izola domači klub kaznovala z igranjem dveh domačih tekem brez prisotnosti gledalcev.

 

 

To pomeni, da bo RD Herz Šmartno moral domači tekmi proti Krki (14. april 2012) in Ribnici Riko hišam (12. maj 2012) v okviru končnice za obstanek v 1. NLB Leasing ligi odigrati pred praznimi tribunami.mi

 

 

Herz Šmartno in Istrabenz plini Izola sta se v prvem krogu končnice za obstanek pomerila 17. marca letos v dvorani Pungrt, pomembnih točk pa so se veselili gostje iz Izole, ki so zmagali z 32:30. Po tekmi, ki sta jo sodila celjska sodnika Kavalar in Cvetko, je prišlo do kratkega stika med domačim trenerjem Jako Kešetom in delilcema pravice, zaradi česar je bil Keše kaznovan s šestmesečno prepovedjo oprvaljanja funkcije.

 

 

Klubsko vodstvo RD Herz Šmartno se na kazen za svojega trenerja Kešeta ni pritožilo, se je pa pritožilo na prvotno kazen disciplinske sodnice o igranju dveh domačih tekem brez prisotnosti gledalcev. Toda odbor za arbitražo je zdaj zavrnil pritožbo in kazen za RD Herz Šmartno ostaja.