15. 4. 2012

Rokometašice velenjskega Veplasa po zmagi proti novomeški Krki tretje v slovenskem pokalu

Tretje mesto na zaključnem turnirju letošnjega pokala Slovenije v Brežicah so osvojile rokometašice velenjskega Veplasa. Na tekmi za tretje mesto so bile Velenjčanke boljše od novomeške Krke z 29:24 (12:14).

VEPLAS VELENJE - KRKA NOVO MESTO 29:24 (12:14)

Brežice - Športna dvorana, gledalcev: 300, sodnika: I. Pirc in B. Pirc.

Veplas Velenje: Zec (14 obramb), Vajdl, Hofinger, Hrnčič 2, Oblak, Naglič 1 (1), Fatkić 9 (6), Simić, Čater, Sivka 7, Halilovič 10, Nakić.

Krka Novo mesto: Hajdinjak, Okleščen 2, Čigoja 5, Ačkar 8 (1), Hribar, Maršič, Kek, Korenič (4 obrambe), Ahlin 1, Murn (2 obrambi), Dvornik, Skutnik 3 (3), Tomažin, Rudman, Nadu 2, Videnič 3.

Sedemmetrovke: Veplas Velenje 7 (7), Krka Novo mesto 5 (4).

Izključitve: Veplas Velenje 2 minuti, Krka Novo mesto 8 minut.

Rdeči karton: Rodić (Veplas Velenje, 13. minuta).

Za končno tretje mesto sta se v športni dvorani v Brežicah pomerila poraženca sobotnih polfinalnih tekem, uspeha pa so se veselile rokometašice Veplasa. Velenjčanke so po desetih minutah vodile s 7:4, tri minute pozneje pa je rdeči karton dobila njihova trenerka Snežana Rodić, ki se je morala preseliti na tribuno.

Tudi po polovici prvega dela igre so imele igralke Veplasa prednost treh zadetkov (10:7), nato pa so pobudo na igrišču prevzele rokometašice Krke. Do konca polčasa so Novomeščanke naredile delni izid 7:2 in na odmor odšle z vodstvom s 14:12.

Začetek drugega polčasa je pripadel Velenjčankam, ki so hitro izenačile na 16:16, toda kmalu so si Dolenjke spet priigrale občutnejšo prednost (20:17). Toda sledil je še en preobrat, za katerega so bile najzaslužnejše Halilovičeva, Fatkićeva in Sivka (skupaj so dosegle kar 26 golov) in vratarka Branka Zec s 14 obrambami.

Sredi drugega polčasa je imela ekipa iz Velenja znova naskok dveh zadetkov (22:20), v naslednjih minutah pa ga je celo povečala na šest in zmagovalec tekme za končno tretje mesto na zaključnem turnirju letošnjega pokala Slovenije za ženske v Brežicah je bil odločen.