16. 4. 2012

V Bregenzu v Avstriji bo v torek žrebanje skupin za letošnje evropsko prvenstvo za kadete

V Bregenzu bo v torek, 17. aprila 2012, ob 13.30 žrebanje skupin za evropsko prvenstvo za kadete (U-18), ki ga bo julija letos gostila Avstrija. Pred žrebanjem skupin je Slovenija razvrščena v četrti (zadnji) boben skupaj s Francozi, Čehi in Romuni.

Evropsko prvenstvo za kadete bo od 12. do 12. julija 2012 v Bregenzu v Avstriji, na njem pa bo sodelovalo šestnajst reprezentanc. V drugi del tekmovanja bosta iz vsake izmed štirih skupin napredovali po dve najboljši reprezentanci.

Nosilce (bobne) za žrebanje skupin za EP je Evropska rokometna zveza (EHF) določila na osnovi rezultatov s kadetskega EP pred dvema letoma in kvalifikacijskih turnirjev. Nosilci so Hrvaška, Norveška, Danska in Nemčija, Slovenija pa je pristala v četrtem (zadnjem) bobnu skupaj s Francijo, Češko in Romunijo.

Slovenski kadeti pod vodstvom Tomaža Juršiča so si nastop med evropsko elito priigrali na marčevskem kvalifikacijskem turnirju v Luksemburgu, na katerem so osvojili drugo mesto. Premagali so Latvijo (43:13) in Luksemburg (40:36), izgubili pa so proti Nemčiji (24:35).

BOBNI ZA ŽREBANJE SKUPIN ZA EP ZA KADETE:

Boben 1: Hrvaška, Norveška, Danska, Nemčija

Boben 2: Belorusija, Srbija, Švica, Švedska