19. 4. 2012

Moška članska reprezentanca pred žrebanjem skupin za EP 2014 na Danskem v drugem bobnu

V Koebenhavnu bo v petek, 20. aprila 2012, ob 18. uri žrebanje kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu za moške na Danskem leta 2014. Moška članska reprezentanca Slovenije je pred žrebanjem uvrščena v drugi boben.

 

 

Kvalifikacijski sistem za nastop na EP 2014 ostaja nespremenjen: 28  reprezentanc bo razporejenih v sedem skupin, na zaključno tekmovanje pa bosta iz vsake skupine napredovali po dve najboljši ekipi. Poleg teh 14 reprezentanc in Danske (gostitelj in aktualni evropski prvak) si bo nastop na EP zagotovila še najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz vseh kvalifikacijskih skupin.

 

 

V kvalifikacije so že uvrščene naslednje reprezentance: Avstrija, Bosna in Hercegovina, Belorusija, Hrvaška, Češka, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Islandija, Litva, Makedonija, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Rusija, SLOVENIJA, Srbija, Slovaška in Švedska. Po končanih predkvalifikacijah se bodo naštetim pridružili še štirje zmagovalci in dve najboljši drugouvrščeni reprezentanci predkvalifikacijskih turnirjev.

Slovenska moška članska reprezentanca je uvrščena v drugi boben, podobno kot je bilo to v kvalifikacijah za EP 2010 in EP 2012. V njem so poleg Slovenije še Madžarska, Norveška, Švedska, Makedonija, Češka in Avstrija. Izbor nosilcev žrebanja je Evropska rokometna zveza (EHF) opravila na osnovi lestvice reprezentanc, ki se sestavlja na podlagi rezultatov posameznih selekcij na zadnjih treh velikih tekmovanjih.

 

 

Žrebanje bo opravljeno v okviru konference generalnih sekretarjev, ki se v petek začenja na Danskem. Ples kroglic bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem naslovu www.ehf-euro.com/DEN2014

 

 

 

BOBNI ZA ŽREBANJE KVALIFIKACIJSKIH SKUPIN ZA EP 2014 NA DANSKEM:

 

 

Boben 1: Hrvaška, Francija, Španija, Islandija, Poljska, Srbija, Nemčija

 

 

Boben 2: Madžarska, Norveška, Švedska, SLOVENIJA, Makedonija, Češka, Avstrija

 

 

Boben 3: Rusija, Slovaška, Portugalska, Litva, Črna gora, Nizozemska, Belorusija

 

 

Boben 4: Bosna in Hercegovina, zmagovalci in dve najboljši drugouvrščeni reprezentanci štirih predkvalifikacijskih turnirjev