20. 4. 2012

V dvorano Bonifika na prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov prihaja sloviti Atletico Madrid

Rokometaše Cimosa čaka v soboto, 21. aprila 2012, prva četrtfinalna tekma v elitni evropski ligi prvakov. Ob 18. uri bodo v dvorani Bonifika v Kopru gostili favorizirani španski klub Atletico Madrid, ki je bil nekoč znan pod imenom Ciudad Real.

 

 

Atletico Madrid se lahko pohvali s tremi naslovi evropskega klubskega prvaka (v letih 2006, 2008 in 2009). V letošnji ligi prvakov je osvojil prvo mesto v "skupini smrti" (Veszprem, Kielce, Füchse Berlin, Čehovski medvedi, Bjerringbro-Silkeborg), v osmini finala pa je izločil švicarski Kadetten. "Atletico je najbolj nevaren v fazi prehoda iz obrambe v napad, večino zadetkov pa doseže prav na nepostavljeno obrambo. Prav temu moramo na tekmi nameniti največ pozornosti. Gostje imajo vrhunski igralski kader in so brez dvoma favoriti, toda tudi mi imamo svoje dobre točke, ki jih bomo skušali potencirati," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič.

 

 

Trener španskega kluba je Talant Dušebajev, ki ima na razpolago vrhunsko igralsko zasedbo. Poleg španskih reprezentantov Aguinagaldeja, Canellasa, Davisa, A. Entrerriosa, Hombradosa, Parronda, Šterbika in drugih nosijo dres španskega kluba še zelo kakovostni tujci: Francoza Abalo in Dinart, Poljak Jurkiewicz, Šved Källman, Makedonec Lazarov in Danec Markussen. "Zaradi tipa naših zunanjih igralcev nam njihova obramba 5-1 seveda bolj ustreza kot 6-0. Toda Atletico si lahko privošči takšno obrambo, saj ima na črti pravi zid. Pričakujem pravi rokometni praznik v Bonifiki in bučno navijanje - to moji fantje potrebujejo in si tudi zaslužijo," pravi trener Radojkovič.

"Vzdušje na treningih in izven njih je super. Čeprav je dokaj sproščeno, je jasno, da bolj ko se bliža tekma, več je pozitivne živčnosti. In tako je tudi prav," ocenjuje Cimosov krožni napadalec Matjaž Mlakar, ki se je dolgo časa ubadal s poškodbami. Eden od stebrov koprske obrambe je prepričan, da lahko Cimos v Bonifiki iztrži ugoden izid: "Seveda bomo šli na zmago, čeprav se zavedamo, da nas čaka zelo težka naloga. Atleticu pripada vloga favorita, a smo sposobni pripraviti presenečenje."

 

 

V obrambi garaško delo čaka tudi Vladimirja Osmajića, ki je bil prav tako dlje časa odsoten z igrišč zaradi poškodbe. "Imeli smo dovolj časa za regeneracijo in priprave na Špance. Gre za eno najboljših ekip v Evropi, a v boj z njimi ne gremo z belo zastavo. Proti nikomur se nismo vnaprej predajali, čeprav smo igrali proti na papirju boljšim klubom, na primer Hamburgu in Kielcam. Atletico največ stavi na obrambo in hitre (pol)protinapade. Če bomo preprečili slednje, smo opravili pomembno nalogo," meni Vladimir Osmajić.

Po Osmajićevem mnenju ima tudi Cimos proti Špancem svoje adute, ki jih bo skušal izkoristiti v Bonifiki. "Vsekakor sta to naša obramba in vratar Škof. Smo tudi mlajši in imamo nekaj zelo hitrih igralcev, ki lahko prebijejo njihovo obrambo 5-1. Seveda imajo tudi gostje svoje slabe točke, ki jih moramo kaznovati. Dobro smo analizirali Atleticovo igro in se pripravili nanjo," je dejal Osmajić, ki še vedno nekoliko čuti posledice poškodbe nožne mišice.

 

 

Pred tekmo se bo od aktivne igralske kariere poslovil nekdanji slovenski reprezentant Zoran Jovičić, ki je v zadnjem času pomočnik glavnega trenerja Fredija Radojkoviča. Tekmo Cimos Koper - Atletico Madrid bosta sodila Danca Martin Gjeding in Mads Hansen, delegat pa bo Italijan Adriano Ruocco.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)