21. 4. 2012

Celjani bodo na prvi polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalcev gostili Gummersbach

Na prvi polfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško pomerili z Gummersbachom. Tekma z nemškim klubom bo v nedeljo, 22. aprila 2012, ob 19. uri v dvorani Zlatorog.

 

 

Celjani so na zadnjih dveh derbijih v slovenski ligi pred dvobojem z Gummersbachom doživeli dva poraza: najprej so izgubili proti Cimosu v Kopru, v sredo pa še proti Gorenju v dvorani Zlatorog. "Po dveh zaporednih porazih na domači sceni smo seveda v dokaj težkem položaju. Kljub temu moramo na zahtevnih tekma proti Gummersbachu dvigniti raven naše igre in prikazati veliko boljše predstavo, kot jih kažemo v zadnjem času," opozarja krilni igralec celjskega kluba Gašper Marguč.

 

 

Gummersbach je trenutno na desetem mestu v nemški ligi, pred odhodom v Celje pa je v domačem prvenstvu izgubil proti Flensburgu (30:32) na domačem igrišču. Še na začetku sezone je Nemce vodil Sead Hasanefendić, tudi nekdanji trener Celja Pivovarne Laško, ki pa je moral oditi zaradi slabših rezultatov. Zamenjal ga je njegov dotedanji pomočnik Emir Kurtagić. Ta ima na razpolago nekaj odličnih nemških igralcev in precej tujcev iz različnih držav: Hrvaške (Vedran Zrnić, Vjenceslav Somić, Goran Šprem), Francije (Igor Anić, Kentin Mahe), Madžarske (Barna Putics), Srbije (Ivan Dimitrijević), Makedonije (Borko Ristovski) in Slovenije (Aljoša Rezar).

 

 

"Gummersbach je po začetni rezultatski krizi v vzponu, kar dokazuje tudi s tem, da v zadnjem času igra zelo dobro. Na polfinalnih tekmah v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev proti nam bi mu pripisal vlogo favorita. Toda kljub temu bomo seveda storili vse, kar je v naši moči, da ga premagamo že na prvi tekmi v Zlatorogu," napoveduje Marguč pred polfinalnima spopadoma s petkratnim evropskim klubskim prvakom in 12-kratnim prvakom Nemčije.

Celjski in nemški klub, katerega dres trenutno nosi tudi nekdanji vratar celjskega kluba Aljoša Rezar (v zadnjem delu kariere ga je tudi Roman Pungartnik, zdajšnji direktor RK Celje Pivovarna Laško), sta se nazadnje pomerila na lanskem turnirju v Nemčiji. Gummersbach je zmagal kar s 33:16, pred tem pa sta se na uradnih tekmah v Evropi pomerila štirikrat. Vse štiri medsebojne tekme sta odigrala v evropski ligi prvakov, izid v zmagah pa je 2:2.

 

 

V sezoni 2006/07 je Gummersbach na domačem igrišču zmagal s 34:31, v dvorani Zlatorog pa je izgubil z 29:31. Tudi v naslednji tekmovalni sezoni sta si kluba stala na nasprotnih bregovih, spet pa je bil za odtenek uspešnejši Gummersbach. Nemci so doma zmagali z 32:28, na gostovanju v Celju pa izgubili le z zadetkom razlike (27:28). Gummersbach je v zadnjih treh sezonah zelo uspešen na evropskih igriščih: je dvakratni zaporedni zmagovalec pokala pokalnih zmagovalcev (2009/10 in 2010/11), pred tem (v sezoni 2008/09) pa je osvojil evropski pokal EHF.

 

 

Tekma Celje Pivovarna Laško - Gummersbach bo v nedeljo, 22. aprila 2012, ob 19. uri. Sodila jo bosta Norvežana Andre Hansen in Oistein Pettersen, delegat pa bo Španec Vicente Breto Leon.