25. 4. 2012

Celjani v šestem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi uspešni v Trebnjem

Na uvodni tekmi šestega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške so se veselili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Celjani so na gostovanju v Trebnjem premagali domači Trimo s sedmimi zadetki razlike - 34:27 (16:15).

TRIMO - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:34 (15:16)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 300, sodnika: Masleša in Žibret (oba Trbovlje).

Trimo Trebnje: Ferlin, Saje, Korelec 2, B. Radelj 1 (1), M. Radelj 6 (2), Murčehajič 1 (1), Ratajec, Skol, Sušin 6, Paladin 2, Florjančič 1, Rojc, Zarabec 6, Skube 2, Grandovec.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić, Skok, Potočnik, Mlakar 1, Marguč 1, Žuran 4, Razgor 8, Toskić 3, Poklar 1, Poteko 1, Metličić 6, Zelenović 1, Žabič 1, Mačkovšek 1, Žvižej 6 (3).

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (4), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

Začetek tekme je pripadel Celjanom, ki so povedli z 2:0, toda Trebanjci so jih ujeli pri izidu 3:3, pri 6:5 pa prvič povedli. Toda nato so gostje naredili delni izid 5:0 in si priigrali kar štiri zadetke prednosti (10:6), v končnici prvega polčasa pa je Trimo znova vzpostavil ravnotežje (14:14, 15:15).

V drugem polčasu so Celjani takoj v uvodnih minutah znova naredili delni izid 5:0 in na semaforju je bilo že 20:15. V nadaljevanju se je razlika v korist Celja Pivovarne Laško ves čas gibala od treh do petih zadetkov, Trimo pa se je najbolj približal pri izidu 23:25.

Toda ekipa gostujočega trenerja Vladana Matića je nato dosegla šest zadetkov zapored in nobenega prejela. Tako je bil pri vodstvu Celjanov z 31:23 zmagovalec tekme v Trebnjem, na kateri je bil najučinkovitejši David Razgor z osmimi zadetki, odločen.

KONČNICA ZA PRVAKA - 6. KROG:

Sreda, 25. april 2012:

Trimo Trebnje - Celje Pivovarna Laško 27:34 (15:16)

Petek, 27. april 2012:

ob 19.00: Gorenje Velenje - Maribor Branik

Sreda, 9. maj 2012:

ob 19.30: Krško - Cimos Koper

TRENUTNI VRSTNI RED:

Gorenje Velenje (tekma manj) - 49 točk

Celje Pivovarna Laško - 41 točk

Cimos Koper (dve tekmi manj) - 35 točk

Trimo Trebnje (tekma manj) - 24 točk

Maribor Branik (tekma manj) - 21 točk

Krško (tekma manj) - 17 točk.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)