30. 5. 2012

Oslabljene slovenske rokometašice čakata še kvalifikacijski tekmi za EP s Švedsko in Avstrijo

Do konca kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem čakata žensko člansko reprezentanco Slovenije še dve tekmi. V petem krogu skupine 5 se bodo oslabljene Slovenke v četrtek, 31. maja, ob 18. uri v Velenju pomerile s Švedsko, v soboto, 2. junija, pa v mestu Maria Enzersdorf še z Avstrijo.

 

 

Že po štirih krogih je bilo jasno, da sta si nastop na EP zagotovili Švedska (7 točk) in Češka (6), ki sta bili precej uspešnejši od Slovenije (2) in Avstrije (1). "V kvalifikacije smo šli z namenom, da bi bili boljši od za nas premagljivih Čehinj in Avstrijk, a se nam na žalost ni izšlo. Uvodni tekmi proti Švedski in Avstriji smo odigrali zelo dobro, nato pa je prišlo do določenih težav s poškodbami, pomanjkanjem časa za priprave in podobnim. Nato smo še dvakrat visoko izgubili proti Češki in ostali brez možnosti za napredovanje na EP," je analiziral selektor Tone Tiselj.

 

 

Tiselj je na priprave v Velenje, ki so se začele v nedeljo, povabil 18 igralk, a zaradi različnih razlogov (odpovedi zaradi poškodb, službenih in študijskih obveznosti...) jih trenira le trinajst. Že prej poškodovanim (Maja Šon, Manuela Hrnjič, Maja Zrnec) so se pridružile še Barbara Lazović, Miša Marinček in Laura Gerič, Neža Mitruševska je priprave odpovedala zaradi študijskih obveznosti, Lina Krhlikar pa zaradi strahu pred poškodbo med iskanjem novega kluba.

 

 

"Švedinje, ki se pripravljajo na letošnje olimpijske igre v Londonu in so opravile že dvotedenske skupne priprave, bodo proti nam igrale v najmočnejši postavi. Seveda so absolutne favoritinje, mi pa se bomo potrudili, da se jim upremo po svojih najboljših močeh in da bodo naše igralke dobile čim več potrebnih in dragocenih izkušenj," pravi Tiselj, ki ima največ težav s sestavo obrambne formacije: "Nekatere ključne obrambne igralke, predvsem Šonova in Krhlikarjeva, bodo manjkale. Zato bomo morali precej spremeniti obrambo, v napadu pa ne bo večjih sprememb."

Kapetanka Nina Jeriček pravi, da je čast in privilegij igrati proti takšni vrhunski reprezentanci, kot je evropski podprvak Švedska. "Nasprotnice bodo igrale v popolni postavi, zato nas čaka še toliko težje delo. Na tekmi bo najpomembneje, da ohranimo visok nivo zbranosti vseh šestdeset minut, poleg tega pa odigramo maksimalno v obrambi - najprej na individualni ravni, potem pa še na kolektivni," meni reprezentantka Nina Jeriček, ki meni, da sta bila glavna razloga za dva visoka poraza proti Češki pomanjkanje energije in pozitivnega odnosa.

 

 

Igralka Neli Irman upa, da bodo Slovenke ponovile igro iz prvih treh četrtin tekme na Švedskem, ki so jo na koncu sicer izgubile z 20:27. "Čeprav so Švedinje absolutne favoritinje, mi pa bomo nastopile precej oslabljene, se ne bomo predale do zadnje sekunde tekme v Velenju. Kljub temu, da so si že zagotovile napredovanje na EP, v njihovi igri ne bo popuščanja. Za nas bo tekma predvsem dobrodošla za nabiranje dodatnih dragocenih izkušenj in kot dobra naložba za prihodnost," je pred tekmo s Švedsko (vstopnina pet evrov) dejala Neli Irman.

 

 

Tekma Slovenija - Švedska bo v četrtek, 31. maja 2012, ob 18. uri v Rdeli dvorani v Velenju. Sodila jo bosta Švicarja Samuel Bernet in Dominique Wick, delegatka pa bo Svetlana Obučina iz Srbije.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - ŽENSKE (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Slovenska reprezentantka Miša Marinček drugo sezono najboljša vratarka avstrijske ligeZ zborom v Velenju se začenjajo priprave ženske reprezentance za tekmi s Švedsko in AvstrijoSelektor ženske reprezentance Tone Tiselj objavil seznam 18 igralk za zadnji kvalifikacijski tekmi