31. 5. 2012

Novi predsednik Združenja 1. NLB Leasing lige je na izredni konferenci postal Dušan Šiško

Na izredni konferenci je Združenje 1. NLB Leasing lige dobilo novega predsednika. Namesto Staneta Ostreliča, ki je nedavno odstopil s položaja, so predstavniki klubov izvolili Dušana Šiška.

 

 

Izredne konference združenja moških prvoligaških klubov v Velenju so se udeležili predstavniki vseh prvoligašev. Začela se je s potrditvijo članstva za sezono 2012/13, v kateri bosta poleg dosedanjih desetih klubov (Gorenje, Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper, Trimo Trebnje, Maribor Branik, Krško, Ribnica Riko hiše, Jeruzalem Ormož, Istrabenz plini Izola in Krka) nastopila še najboljša kluba iz 1. B lige v letošnji sezoni - SVIŠ Pekarna Grosuplje in Sevnica.

 

 

Najpomembnejša točka dnevnega reda je bila volitev predsednika Združenja 1. NLB Leasing lige, kandidata pa sta bila dva: Aleš Koršič in Dušan Šiško. Pred glasovanjem sta kandidata v nekaj stavkih predstavila svojo vizijo, nato pa so predstavniki dvanajstih klubov pristopili k glasovanju, ki je bilo javno.

 

 

Za izvolitev je moral eden od dveh kandidatov zbrati sedem glasov. Glasovanje je potekalo glede na abecedni red kandidatov: najprej so prisotni glasovali o Koršiču, ki je dobil štiri glasove, nato pa še o Šišku, ki jih je zbral osem in tako postal novi predsednik Združenja 1. NLB Leasing lige.