5. 6. 2012

Nizozemska nepričakovano odpovedala gostiteljstvo decembrskega EP za ženske

Od 4. do 16. decembra 2012 bi moralo biti na Nizozemskem evropsko prvenstvo v rokometu za ženske. Toda Nizozemska je nepričakovano odpovedala gostiteljstvo tekmovanja, na katerem bi moralo nastopiti 16 reprezentanc.

V nedeljo zvečer so se s tekmami šestega kroga končale kvalifikacije v sedmih skupinah, iz katerih sta si po dve najboljši reprezentanci priigrali napredovanje na Euro 2012 (skupaj 14 reprezentanc). Neposredno uvrstitev na tekmovanje sta si že prej zagotovili Nizozemska kot gostiteljica EP in Norveška kot aktualni evropski prvak.

Zato je bila še toliko bolj nepričakovana odločitev Nizozemske, da odpove tekmovanje, do začetka katerega je še manj kot šest mesecev. O razlogih, da je Nizozemska odpovedala gostoljubje najboljšim šestnajstim reprezentancam v Evropi, krožijo različne informacije. Po eni izmed njih naj bi evropska zveza (EHF) zahtevala obnovitev (nadgradnjo) nekaterih dvoran, kar naj bi organizatorjem prineslo dodatne stroške.

Nizozemska je vztrajala pri sedanjih objektih in ker se strani nista uspeli dogovoriti, je nizozemska zveza obvestila evropsko, da odstopa od organizacije. Evropska zveza bo zdaj preučila možnosti za to, kdo bi lahko v kratkem času prevzel organizacijo tako zahtevnega projekta.

Odločitev EHF naj bi bila znana v naslednjih dneh. Zaradi odpovedi Nizozemske kot gostiteljice Eura 2012 je odpovedan tudi žreb skupin, ki bi moral v sredo, 6. junija, v Rotterdamu.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - ŽENSKE (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Znanih vseh šestnajst udeleženk letošnjega evropskega prvenstva na NizozemskemŽenska članska reprezentanca Slovenije kvalifikacije za EP končala s porazom v AvstrijiSlovenske rokometašice v Rdeči dvorani proti Švedski izgubile s tremi zadetki razlikeOslabljene slovenske rokometašice čakata kvalifikacijski tekmi za EP s Švedsko in AvstrijoSlovenska reprezentantka Miša Marinček drugo sezono najboljša vratarka avstrijske ligeZ zborom v Velenju se začenjajo priprave ženske reprezentance za tekmi s Švedsko in AvstrijoSelektor Tone Tiselj objavil seznam 18 igralk za kvalifikacijska obračuna s Švedinjami in Avstrijkami