5. 6. 2012

Moška kadetska reprezentanca v ponedeljek v Velenju začenja priprave na EP v Avstriji

V ponedeljek, 11. junija 2011, bo moška kadetska reprezentanca Slovenije začela s pripravami na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo od 12. do 22. junija v Avstriji. Na prvi del priprav v Velenje je povabljenih 22 igralcev.

 

 

Dosedanji selektor Tomaž Juršič, ki je v preteklih letih uspešno vodil kadetsko reprezentanco Slovenije, je bil zaradi prevzema direktorske funkcije pri aktualnemu prvaku, rokometnemu klubu Gorenje Velenje, prisiljen odstopiti tudi s selektorskega položaja. Namesto njega bo kadetsko izbrano vrsto vodil njegov dolgoletni pomočnik Jani Klemenčič, ki si je za prvega sodelavca izbral Vanjo Kralja.

 

 

Kadeti bodo priprave za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji začeli v ponedeljek, 11. junija v Velenju, kjer bodo ostali vse do odhoda v Bregenz. Na evropskem prvenstvu pri naših severnih sosedih bo Slovenija igrala v skupini z Dansko, Finsko in Srbijo. Kadetski reprezentanci bo v vlogi svetovalca pomagal tudi selektor članske reprezentance Boris Denič.

 

 

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV:

 

 

Blaž BLAGOTINŠEK (Celje Pivovarna Laško)

 

Jure BLAŽEVIČ (Dobova)

 

Lucijan FIŽULETO (Celje Pivovarna Laško)

 

Žan GJEREK (Rudar Trbovlje)

 

Luka GROFF (Ajdovščina)

 

Blaž JANC (Celje Pivovarna Laško)

 

Mario JELAŠ (Gorenje)

 

Jan JUREČIČ (Krka)

 

Urh KASTELIC (Krško)

 

Rok KODRIČ (Krško)

 

Tilen KODRIN (Celje Pivovarna Laško)

 

Januš LAPAJNE (Ajdovščina)

 

Vid LEVC (Slovenj Gradec 2011)

 

Tine MARUŠIČ (Gorenje)

 

Jan MEŽA (Gorenje)

 

Grega OKLEŠČEN (Krka)

 

Rok OVNIČEK (Gorenje)

 

Matic SUHOLEŽNIK (Celje Pivovarna Laško)

 

Žan ŠOL (Slovenj Gradec 2011)

 

Matic VERDINEK (Celje Pivovarna Laško)

 

Aljaž ZORE (Dol TKI Hrastnik)

 

Daš ŽEKAR (Radeče).

 

 

 

Slovenski mladinci so se v Žalcu zbrali na pripravah za julijsko evropsko prvenstvo v TurčijiMoška mladinska reprezentanca Slovenije bo začela s sklepnimi pripravami za EP v TurčijiReprezentančna akcija kandidatov za izbrano vrsto letnika 1998 in mlajših (U-14) v TrebnjemUmrl je Vlado Murko, trener mlajših selekcij v rokometnem klubu Celje Pivovarna LaškoRokometna zveza Slovenije bo konec avgusta organizirala peti športni kamp za dečke in dekliceTomaž Juršič namesto Staneta Ostreliča na direktorskem stolčku rokometnega kluba Gorenje