12. 6. 2012

Romunija zadnji nasprotnik moške reprezentance v kvalifikacijah za nastop na EP 2014 na Danskem

Znan je tudi zadnji nasprotnik moške članske reprezentance Slovenije v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2014 na Danskem. To je Romunija, ki je zmagala na predkvalifikacijskem turnirju v Izraelu.

 

 

Konec tedna so se končali štirje predkvalifikacijski turnir za sodelovanje v kvalifikacijah za EP 2014 na Danskem. Na turnirju v Tel Avivu v Izraelu je zadnjega tekmeca v svoji kvalifikacijski skupini dobila tudi Slovenija - to je reprezentanca Romunije.

 

 

Romuni so slavili v skupini C, potem ko so na treh tekmah dosegli tri zmage. S 35:19 (14:9) so premagali Belgijo, proti Irski so slavili z 39:11 (18:6), največ dela pa so imeli z gostitelji Izraelci, ki so jih ugnali le s 26:25 (10:12).

 

 

Prvo mesto je osvojila Romunija s šestimi točkami, sledili pa so ji Izrael (4), Belgija (2) in Irska (0). Poleg Romunov so zmagovalci predkvalifikacijskih turnirjev postali še Ukrajinci, Švicarji in Turki.

 

 

V skupini 6 v kvalifikacij za nastop na EP 2014 na Danskem bodo tako ob Sloveniji sodelovale še reprezentance Islandije, Romunije in Belorusije. Slovenija bo jeseni kvalifikacije začela z domačo tekmo proti Romuniji, prvo gostovanje pa jo čaka v drugem krogu v Belorusiji.