14. 6. 2012

Vratar Gorazd Škof: Slovenija ima v igri precej več rezerv kot reprezentanca Portugalske

Na prvi tekmi proti Portugalski v Stožicah je slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof v petdesetih minutah zbral kar 16 obramb. Pred sobotno povratno tekmo v Guimaraesu (ob 16. uri) je prepričan, da ima Slovenija v igri precej več rezerv kot njeni nasprotniki.

 

 

V prvem polčasu je vratar Cimosa iz Kopra zbral dvanajst obramb, v nadaljevanju pa dodal še štiri. "Ni pomembno, kdo je najboljši, kajti mi smo kolektiv. Enkrat gre dobro nekaterim v ekipi, drugič pa drugim. Jasno je, da v prvem polčasu proti Portugalski nismo prikazali dobre igre. Nismo bili pravi in nismo igrali tako, kot smo hoteli in želeli. V drugem polčasu smo dvignili našo hitro in si na koncu priigrali kar veliko razliko glede na potek tekme in prikazano igro," ocenjuje vratar Gorazd Škof.

 

 

Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom slovenske izbrane vrste z 11:10, drugih trideset minut pa so gostitelji dobili z izidom 20:16 (skupno 31:26). "Že pred začetkom tekme sem dejal, da moramo Portugalce spustiti pod 25 zadetkov, če se želimo nadejati ugodnega izida. To nam je skoraj uspelo, saj so dosegli le zadetek več. Toda če bi mi dobili samo 24 zadetkov, dosegli pa jih toliko, kolikor smo jih, bi si že skoraj upal trditi, da imamo prednost, ki nam zagotavlja uvrstitev na svetovno prvenstvo," meni Škof, ki je imel pred prvo tekmo velike težave z vnetjem tetive.

 

 

Povratna tekma med Portugalsko in Slovenijo bo v soboto, 16. junija, ob 16. uri po slovenskem času v Guimaraesu. Ekipa selektorja Borisa Deniča ima pet zadetkov prednosti iz Stožic, toda tudi Škof se dobro zaveda, da bi se lahko morebitno branjenje razlike iz Ljubljane slabo končalo, zato Škof opozarja: "Seveda moramo igrati na zmago. Na Portugalskem moramo iti na glavo in le ob takšnem pristopu se bomo na koncu veselili napredovanja na svetovno prvenstvo v Španiji. Če pa bomo že pred tekmo začeli kalkulirati in se zanašati na prednost iz Stožic, je nesmiselno, da sploh potujemo na Portugalsko."

Slovenska vratarja Gorazd Škof in Primož Prošt sta na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij skupaj zbrala 19 obramb (16 + 3). Škof pravi, da bi podoben vratarski izkupiček na povratni tekmi v Guimaraesu (ob učinkoviti igri Slovenije v napadu) moral zadoščati za skupni uspeh: "Ne glede na to, kdo od nas treh – Prošt, Skok ali jaz – bo dobil priložnost za igro, sem prepričan, da bi ponovitev števila obramb iz Stožic tudi na gostovanju na Portugalskem morala zadoščati za ugoden izid v korist naše reprezentance."

 

 

Škof je prav tako prepričan, da ima – glede na prikazano igro na prvi tekmi – Slovenija precej več rezerv kot Portugalska. "Imamo igralce, ki so nastopali v evropski ligi prvakov, ki so člani državnega prvaka Slovenije in igralce, ki igrajo pomembne vloge v velikih evropskih klubih v tujini. Res je klubski rokomet drugačen od reprezentančnega, zato tudi na reprezentančni ravni precej naših mladih igralcev potrebuje še nekaj kilometrine. Toda upam si trditi, da smo kakovostnejši od Portugalske, da bomo izkoristili svoje rezerve v igri in da se bomo uvrstili na SP 2013."