13. 6. 2012

Cimos med petimi kandidati za nastop na turnirju povabljencev za evropsko ligo prvakov

Evropska rokometna zveza je objavila imena petih klubov, ki bodo kandidirali za kvalifikacijski turnir povabljencev ("wild card") za evropsko ligo prvakov za sezono 2012/13. Med njimi je tudi Cimos iz Kopra.

Na turnirju bodo lahko nastopili samo štirje klubi, le zmagovalec pa se bo uvrstil v evropsko ligo prvakov oziroma med 24 najboljših klubov v Evropi. Poleg Cimosa, ki je v letošnji slovenski ligi osvojil tretje mesto in naj bi igral v novoustanovljeni evropski ligi, so še štirje kandidati za mesta na kvalifikacijskem turnirju za sezono 2012/13.

To so Bjerringro-Silkeborg (Danska, podprvak), Hamburg (Nemčija, četrti v ligi), Wisla Plock (Poljska, podprvak) in St. Raphael (Francija, tretji v ligi).

Štiri srečneže od petih za nastop na turnirju povabljencev bo evropska zveza izbrala pred začetkom kongresa v Monte Carlu. O organizatorju kvalifikacijskega turnirja ("wild card"), ki so ga v minuli sezoni gostile poljske Kielce, bo EHF odločala naknadno.