30. 6. 2012

Slovenski mladinci izgubili tudi drugo pripravljalno tekmo s Hrvaško pred EP v Turčiji

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred letošnjim EP v Turčiji. Slovenski mladinci so v Krškem gostili Hrvaško in po porazu  v Ivanić Gradu (20:28) izgubili tudi drugo tekmo – v Krškem je bilo 24:19 za Hrvate.

 


Slovenija – Hrvaška 19:24 (10:12)

 

Krško – Športna dvorana, gledalcev: 50, sodnika: Pangerc in Veber (oba Slovenija).

 

Slovenija: Škalički, Žitnik (4 obrambe), Zaponšek (8 obramb), Bradeško 2, Cehte 5, Cingesar, Fidel, Gorela 1, Gorenjak 2, Hrastnik, Kodrin 2, Mačkovšek 3 (1), Nosan, Potočnik 1, Sendelbah, Špende, Žabič 3; trener: Slavko Ivezič.

 

Hrvaška: F. Ivić (16 obramb), Prezelj, Tokić, Bačić 6, Buvinić, Š. Ivić 2, Kaleb 1, Obranović 1, Smojver 1, Marčec, Horvat 1, Sršen, Pavlović 1, Vranković 6, Čorić 3, Šušnja, Mandalinić 2; trener: Silvio Ivandija.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (1), Hrvaška 1 (0).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Hrvaška 4 minute.

 

Rdeči karton: Pavlović (Hrvaška, 57. minuta).

 

 

 

Ob zaključku enotedenskih priprav so slovenski mladinci odigrali še zadnjo tekmo pred evropskim prvenstvom v Turčiji. V Krškem so na povratnem srečanju gostili ekipo Hrvaške, tako kot na Hrvaškem pa so tudi tokrat igrali brez Maria Šoštariča, ki bo v ponedeljek začel s treningi.


 

Slovenci so odigrali bolje kot na prvi tekmi, a predvsem zaradi tehničnih napak v odločilnih trenutkih jim v celotnem srečanju ni uspelo ujeti gostov. Hrvati so odlično začeli in povedli kar s 7:2, nato pa so jih naši igralci ob koncu polčasa ujeli, a so žogo za izenačenje  dvakrat zapravili.


 

Gostje so vseskozi kontrolirali razliko od dveh do treh zadetkov, ob koncu tekme, ko je slovenskim mladincem ponovno popustila zbranost, pa so razliko še povišali in zanesljivo zmagali. Našim ne gre očitati borbenosti in želje ter tudi dobre obrambe.


 

Igralce je po tekmi nagovoril in jim zaželel veliko sreče v Turčiji tudi trener članske reprezentance Boris Denič, ki je tekmo takole ocenil: „To je bila prava reprezentančna tekma, z veliko želje in borbenosti na obeh straneh. Končni rezultat je glede na to, da sta trenerja veliko menjala,  tudi najbolj pravičen. Pokazalo se je, da imata obe ekipi veliko rezerv, do začetka prvenstva pa seveda lahko slabosti še popravita.“


 

Zaključne treninge bodo imeli mladinci v ponedeljek in torek v Žalcu, v Ankaro potujejo v sredo, prvenstvo se prične v četrtek. Več o pričakovanjih in razporedu tekem pa v poročilu s tiskovne konference, ki bo v sredo, tik pred odhodom na prizorišče evropskega prvenstva.