8. 7. 2012

Kadeti odigrali tri tekme na turnirju v Bihaću

Slovenska kadetska reprezentanca (U-18) je pretekli konec tedna opravila generalko pred začetkom EP v Avstriji. Varovanci selektorja Janija Klemenčiča so od petka do nedelje igrali v Bihaću, kjer so se merili z vrstniki iz Hrvaške in Katarja ter mladinsko reprezentanco Bosne in Hercegovine.

 

 

V petek so po hudem boju s 24:23 (13:9) klonili proti Hrvaški. Slovenija je na tej tekmi igrala v postavi: Blaževič, Blagotinšek 3, Jurečič 5, Ban, Fižuleto 1, Lapajne, Groff, Ovniček 2, Okleščen, Verdinek 3, Levc 2, Marušič 1, Janc 4, Kastelic, Suholežnik, Gjerek 2, Meža 2. V soboto so slovenski upi ugnali Katar z 31:29 (13:15), igrali pa so v postavi: Blaževič, Blagotinšek, Jurečič 3, Ban 1, Fižuleto 1, Lapajne 1, Groff 1, Ovniček 2, Okleščen, Verdinek 6, Levc 7, Marušič 2, Janc 7, Kastelic, Suholežnik, Gjerek, Meža.

 

 

Sobotna tekma s Katarjem se je začela ob šele 21.30, v nedeljo pa so že ob 10. uri Slovenci igrali še z gostitelji. Tekma z Bosno in Hercegovino se je končala brez zmagovalca (26:26), potem ko so naši dobili polčas s 14:13. Slovenija je igrala v postavi: Blaževič, Blagotinšek 2, Jurečič, Ban 1, Fižuleto, Lapajne, Groff, Ovniček 1, Okleščen 5, Verdinek 7, Levc 6, Marušič 4, Janc, Kastelic, Suholežnik, Gjerek, Meža.

 

 

"Dobili smo vpogled v sposobnosti določenih posameznikov, ki bodo na EP v Avstriji nosili glavno breme in največji del odgovornosti. Še naprej imamo težave z realizacijo, a pomembno je, da zlahka prihajamo do čistih priložnosti. Če bomo na EP popravili realizacijo, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Pomembno pa je, da odpravimo pomanjkljivosti, ki smo jih imeli v obrambi," je turnir ocenil selektor Jani Klemenčič.

 

 

Kadeti so v ponedeljek imeli prost dan, jutri se bodo ponovno zbrali v Velenju in se odpravili na EP, ki bo v Bregenzu od 12. do 22. julija. Naše v skupini D čakajo izjemno kakovostni tekmeci - Srbi, Danci in Finci.