11. 7. 2012

Reprezentanca starejših deklic (U-16) uspešna na Eurofestu

Na letošnjem že 20. Eurofestu v Izoli je nastopila tudi reprezentanca deklic  rojenih leta 1996 in 1997. Dekleta so pod vodstvom trenerja Milana Ramšaka, ki sta mu pri delu pomagala Brane Leskovec (pomočnik trenerja) in Marjan Valenko (tehnični vodja), nastopala v kadetski kategoriji. 


Pred nastopom na Eurofestu, ki je potekal v Izoli od 1. do 6. julija, so dekleta opravila še dva dneva priprav v Mariboru, ki sta bila namenjena uigravanju ekipe pred turnirjem.


Nastop na turnirju je za dekleta pomenil novo in dragoceno izkušnjo pred prihodnjimi  reprezentančnimi akcijami. V svoji skupini so dekleta prepričljivo premagale vse svoje tekmice, nato pa v polfinalu še belgijsko ekipo HV Uilenspiegel z rezultatom 22:10. V petkovem finalu, proti izkušenejši in uigrani ekipi Ž.U.R.D. Kopra, pa so morale priznati premoč slednji. Tekmo so izgubile z rezultatom 16:11. Prav na tej tekmi so dekleta prikazala najslabšo igro in zasluženo izgubile.


Za reprezentanco so tokrat nastopile: Pia Golob,Tamara Oštir,Maša Smrekar (vratarke), Živa Doberšek, Petra Čede,Barbara Borovčak, Urša Zelnik,Lana Beribak, Sindi Zorec, Alin Unuk Alin, Katra Štular,Maruša Kompan,Jasmina Pišek,Mirjeta Bytiqi,Tjaša Stanko,Tjaša Rudman, Klavdija Drnovšek, Veronika Malačič.